A A A

Huurders in Haarlemmermeer besparen flink met zonnepanelen

woensdag 1 februari 2017

Woningcorporatie Ymere heeft samen met lokaal energiebedrijf Tegenstroom, de afgelopen twee jaar bijna 9.000 zonnepanelen op haar huurwoningen in Haarlemmermeer gelegd.

Van de 13.000 huurwoningen van Ymere in Haarlemmermeer zijn ongeveer 4.000 geschikt voor zonnepanelen. Het gaat om eengezinswoningen die gunstig liggen ten opzichte van de zon en geen schaduw hebben.

1.100 huurders laten zonnepanelen monteren.

Zonnepanelen in de Boeierstraat in Rijsenhout In totaal kozen ruim 1.100 huurders om zonnepanelen op het dak te laten monteren. Dat is meer dan een kwart van al onze huurders in Haarlemmermeer. Zij betaalden niet voor de zonnepanelen, maar namen een abonnement op schone stroom. Onder de meest gunstige omstandigheden wordt met de zonnepanelen per jaar  2 miljoen kilowattuur groene stroom opgewerkt. Ter vergelijking: daarvan kun je per jaar 2,8 miljoen keer de wasmachine laten draaien, 2,3 miljoen maal de vaatwasser of 1,6 miljoen keer de wasdroger!

De installatie van zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor de portemonnee van de huurder. Door het zelf opwekken van stroom gaat de energierekening van 1.100 huurders van Ymere met tientallen euro's per jaar omlaag.