A A A

Vandaag is Emilio onze ‘Baas van Morgen’

donderdag 26 januari 2017

Ymere heeft vandaag voor één dag een nieuwe baas. Emilio Gemert (leeftijd) van Het Sweelinck College uit Amsterdam neemt vandaag de werkzaamheden van Linda Sas voor een dagje waar.

Baas van morgenMet Emilio zijn er vandaag 200 andere kinderen uit het hele land die voor een dag het stokje overnemen van een baas, CEO, directeur, burgemeester of hoofdredacteur tijdens Baas van Morgen.

Het project Baas van Morgen is initiatief van JINC, een vereniging die jongeren van 8 tot en met 16 jaar (het talent van morgen) helpt met een goede start op de arbeidsmarkt. Naast Ymere doet een diverse groep van 'bazen' uit het hele land mee: de kinderen nemen het roer over van de top van Nederland, bij organisaties als: Albert Heijn, Transavia, Ziggo, AkzoNobel, Madurodam, Rijkswaterstaat, Boskalis, Nestlé, Ministerie OCW en Philips.

Leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Eindhoven, Kennemerland en Den Haag krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als 'Baas van Morgen' schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Kansenongelijkheid

EmilioIn Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Bovendien loopt de kansenongelijkheid in het onderwijs op. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst.

Meer informatie: www.jinc.nl/baasvanmorgen