A A A

De renovatie in de Goudsbloemstraat is bijna klaar

maandag 27 februari 2017

Ymere bezit in stadsdeel Centrum 5.700 woningen. Samen met onze co-maker Coen Hagedoorn renoveren we ongeveer 300 woningen. Zo ook 23 woningen in de Goudsbloemstraat.

In 2012 zijn hier de eerste onderzoeken gestart

Gerenoveerde woning in de GoudsbloemstraatDe woningen waren in zeer slechte staat. Er was sprake van een slechte isolatie en ventilatie. Tevreden wonen begint bij een goede basis: de staat van het onderhoud moet in orde zijn. Daarom is besloten de woningen op te knappen. De bewoners moesten daarvoor in ieder geval tijdelijk de woning verlaten.

Er is nauw samengewerkt met de bewonerscommissie

De bewonerscommissie had tijdens het hele proces een belangrijke rol. Ze dachten mee over de verbeteringen en het sociaal plan. Samen met de architect hebben ze ook meegedacht over de nieuwe indeling van de woning. Het resultaat zijn hele mooie en effici├źnt ingedeelde woningen.

Bewoners kregen garantie op terugkeer

Balkon van woning in de GoudsbloemstraatAlle huurders die recht hadden op een sociale huurwoning mochten terugkeren in de Goudsbloemstraat of elders in stadsdeel Centrum gaan wonen. Huurders die vanwege hun inkomen niet meer in aanmerking kwamen voor een sociale huurwoning, kregen met voorrang een passende woning in de vrije sector. De meeste bewoners kozen voor een andere woning in het Centrum. Bijvoorbeeld omdat ze groter wilden wonen, of een huis met minder trappen of in een complex met een lift. Vaak wilden ze ook niet twee keer verhuizen. Uiteindelijk keren er drie bewoners terug.

In maart 2017 kunnen de woningen weer worden bewoond

De woningen zijn mooi opgeknapt. De fundering is hersteld en de buitengevel is aangepakt. Binnen zijn de woningen helemaal vernieuwd. Ze zijn geïsoleerd en qua comfort aangepast aan de eisen van deze tijd. Acht woningen blijven in de sociale verhuur en vijftien woningen worden verkocht. De inkomsten van verkochte woningen gebruiken we om te investeren in ons bestaand bezit en voor de ontwikkeling van nieuwe sociale huurwoningen.