A A A

Experiment woningruilen in Amsteldorp

donderdag 9 maart 2017

woningruilweken in Amsteldorp

Uit eerder onderzoek door Kennisland in de wijk Amsteldorp blijkt dat bewoners best graag willen verhuizen naar een meer passende woning, maar dat ze het nog belangrijker vinden om in de buurt te blijven. In de praktijk is het lastig om een geschikte woning in dezelfde buurt te vinden. Ook blijkt dat veel bewoners helemaal niet weten dat ruilen ook een optie is. Daarom organiseert Ymere samen met Rochdale van 9 maart tot en met 3 mei 2017 woningruilweken in Amsteldorp.

Graag in de buurt blijven

Bewoners in deze wijk kunnen met elkaar van woning ruilen als er voor beide sprake is van een beter passende woning. Bijvoorbeeld van een boven- naar een benedenwoning of van een grotere naar een kleinere woning. De inzichten uit de woningruilweken bieden wellicht handvatten waar zowel de bewoners als Rochdale en Ymere van kunnen profiteren. Ook de gemeente Amsterdam en Kennisland ondersteunen dit initiatief.

9 maart: start woningruilweken

De woningruilweken starten officieel tijdens het stadsgesprek op 9 maart in de Open Hof in de wijk Amsteldorp (Fahrenheitstraat 115, Amsterdam). Professionals en buurtbewoners spreken dan met elkaar over de woningruilweken. Ook wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam is hierbij aanwezig. Van 18.00 tot 20.00 uur kunnen huurders van Rochdale en Ymere uit Amsteldorp hier terecht voor meer informatie over de woningruilweken.

Kijk ook eens opĀ www.woningruilweken.nl.