A A A

‘Zorgloos groen’ in de Gaasterland- Waddenstraat in Haarlem

woensdag 12 april 2017

De drie flats in de Gaasterland- Waddenstraat in Haarlem zijn vorig jaar prachtig opgeknapt en voorzien van een mooi kunstwerk van Nicole Martens. De flats krijgen nu, als kers op de taart, bij de entrees grote groenperken 'Zorgloos Groen', ontworpen door Bureau Mien Ruys.

Verbeteren woonomgeving

Niet alleen de kwaliteit van de woning is belangrijk voor het woongenot, ook de woonomgeving draagt hier in belangrijke mate aan bij. Samen met de gemeente hebben we daarom gezocht naar mogelijkheden om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren.

Kleur en biodiversiteit

Het ontwerp van de groenperken is gemaakt door Bureau Mien Ruys. Samen met hovenier De Enk sport en groen en kwekerij Boot & Dart zijn een aantal planten geselecteerd die kleurrijk en onderhoudsarm zijn. Ze dragen ook bij aan de biodiversiteit in de stad. De planten zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en vogels.

Het hele jaar groen

De beplanting is sterk en niet makkelijk vatbaar voor ziektes. Ook onkruid krijgt weinig kans. Door een combinatie te maken van hagen, heesters, rozen, siergrassen en vaste planten blijven de perken het hele jaar door groen.

De werkzaamheden zijn afgerond

De bewoners van de flats reageerden heel enthousiast op het voorstel. Gisteren heeft hoveniersbedrijf De Enk de laatste plantjes geplant. Deze zomer al staan de groenperken in volle bloei. Ymere betaalt de ontwerpkosten en de aanleg. De gemeente neemt na het eerste jaar het onderhoud van de groenperken voor haar rekening.

de aanleg van de groenperken

 de aanleg van de groenperken 

de werkzaamheden zijn nu klaar