A A A

Ongeval galerijflat Fanny Blankers-Koenlaan Hoofddorp

dinsdag 30 mei 2017

Op dinsdag 30 mei aan het begin van de middag heeft aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp een ernstig ongeval plaatsgevonden op de galerij van een flat van Ymere.

Een bewoner van de flat is aan het begin van de middag door een opengebroken gedeelte van de galerijvloer gevallen. De bewoner is met spoed door de hulpdiensten naar een ziekenhuis gebracht. De aannemer heeft de werkzaamheden na het ongeval direct gestaakt. Op dit moment doet de arbeidsinspectie onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De aannemer was vandaag gestart met het vervangen van de galerijvloer op de plek van de woning van deze bewoner. De bewoners hebben in maart 2017 een brief en informatiebrochure ontvangen over de werkzaamheden aan de galerijvloer en de veiligheidsmaatregelen die hierbij genomen worden.

De plek waar de werkzaamheden vandaag plaatsvonden was aan beide zijden met linten afgezet. De werkzaamheden waren nog niet afgerond toen de bewoner thuis kwam. De bewoner is ondanks de afzetlinten naar beneden gevallen. De aannemer heeft direct 112 gebeld zodat de hulpdiensten snel ter plaatse waren en het ambulancepersoneel direct actie kon ondernemen om de bewoner te verzorgen en naar een ziekenhuis te vervoeren.

Remco Pols, regiomanager Ymere: "Wij betreuren dit ongeval ten zeerste, want de veiligheid van bewoners bij werkzaamheden aan onze complexen staat uiteraard voorop. Wij zullen alle bewoners van het complex vanavond per brief informeren over het ongeval. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek van de arbeidsinspectie besluiten we hoe en wanneer wij de werkzaamheden hervatten.”