A A A

Merkelbach, monumentale allure met het comfort van nu

maandag 26 juni 2017

huurder MerkelbachJosé Eeman woont in één van de monumentale gebouwen in Merkelbach in de Amsterdamse Bos en Lommer. José: 'Sinds 1996 woon ik hier. Toen Ymere de woningen wilde verbeteren, deden ze een oproep om mee te denken. Samen met vier andere huurders heb ik toen meegedacht over het renovatieplan. We vonden het belangrijk dat iedereen die dat wilde terug kon keren naar zijn eigen woning'.

Ymere luisterde naar onze ideeën

'Voor de renovatie richtten we de bewonerscommissie op' , vertelt José. In die periode hadden we veel contact met Ymere. Dat contact verliep goed, Ymere luisterde naar ons. Zo gaven we aan dat veel huurders last hadden van vocht en schimmel in hun woning. Om dit probleem aan te pakken plaatst Ymere daarom mechanische ventilatie. Ook worden de oude schuiframen vervangen door nieuwe kozijnen met draai/kiepramen en dubbelglas. 'Nu zet ik na het douchen de ventilatie aan en overdag zet ik het raam een tijdje open'.

Nieuwe badkamer, keuken en toilet

Elke huurder kan nog wat extra mogelijkheden kiezen. Er zijn keuzes voor de badkamer, keuken en het toilet. 'Mijn badkamer is nu iets kleiner, geeft Jose aan, maar ik heb nu wel een aparte kast waar mijn wasmachine en droger in staan. Ook is het muurtje tussen mijn keuken en woonkamer weggehaald. Daar ben ik heel blij mee. Ik heb nu nog meer licht gekregen in mijn woonkamer'.

Wisselwoning in hetzelfde gebouw

Inmiddels is de renovatie op de helft. José woont sinds december weer in haar gerenoveerde woning. Tijdelijk woonde José in een wisselwoning in hetzelfde gebouw. 'Heel fijn, want daardoor bleef ik in mijn eigen buurt en hoefde ik weinig te regelen. Toen de woning klaar was, kreeg ik drie weken om te verhuizen'.

Over Merkelbach

Ymere renoveert in de Merkelbach 208 woningen. 136 daarvan blijven sociale huurwoningen en 72 woningen worden verkocht. Door de woningen te renoveren, bieden we onze huurders meer kwaliteit.

Op de foto: huurster José Eeman.

Dit is een artikel uit het huurdersblad Ymere ontmoet, voorjaar 2017.