A A A

Ze was een van de weinige panelleden uit Zwanenburg. Mevrouw Tosseram ondernam actie

maandag 17 juli 2017

Mevrouw Tosseram (zie foto) was bij een bijeenkomst in Nieuw-Vennep waarbij Ymere met huurders uit Haarlemmermeer sprak over prettig wonen. Daar vertelde ze dat ze lid was van het Digitaal Huurderspanel. “We hebben niet zoveel panelleden uit Zwanenburg mevrouw. U bent een van de weinigen!” reageerde Marlies van Ymere. Mevrouw Tosseram was verbaasd en liet het er niet bij zitten. Ze ging de wijk in om Ymere-huurders te werven voor het Digitaal Huurderspanel. Hier willen we meer van weten. We stellen mevrouw vijf vragen over haar actie en het panel.

We vinden het heel bijzonder dat u zich zo inzet voor het panel. Waarom doe u dit?

"Ik was echt verbaasd dat er zo weinig leden uit Zwanenburg zijn. We hebben jarenlang een actieve buurtvereniging gehad. We noemden onszelf 'de Doorzetters'. We hebben veel bereikt. Helaas is de vereniging opgeheven. Mensen verhuisden of hadden minder tijd. Het verbaast mij daarom dat er niet meer huurders lid zijn en via het panel actief meedenken met Ymere over onderwerpen die spelen. Iedereen was altijd zo betrokken met de buurt."

En, heeft u al huurders kunnen overtuigen lid te worden?

"Ja. 10 huurders gaan zich aanmelden. Maar ik ga zeker nog een rondje doen. Ik ben een geboren en getogen Zwanenburger, ik ken 90% van de mensen. Mensen zien veel gebeuren in de wijk en hebben hier een mening over. Soms positief, soms negatief. Ik zeg dan: als je iets wilt veranderen, begin dan door je stem te laten horen. Je mening geven via het panel, is een goed begin."

Waarom vindt u het zo belangrijk dat er meer huurders uit Zwanenburg lid worden?

"We hebben destijds veel bereikt met 'De Doorzetters'. Daar ben ik echt trots op. De buurt is echt opgeknapt. Zo hebben we ooit met het Betere Buurtplan van Ymere een groenstrook opgeknapt (De Vier Ambachten). Het is prachtig. Mensen wandelen daar graag. Als je ziet wat je kunt bereiken door actief betrokken te zijn, dan moet je daar mee doorgaan. Lid zijn van het panel is wel anders dan een actieve buurtvereniging, maar je kunt nog steeds je mening geven over zaken die je belangrijk vindt."

Wat vond u het leukste onderzoek van het Digitaal Huurderspanel tot nu toe?

"Het onderzoek over 'ouderen' en dan vooral de vragen over wat je belangrijk vindt in de buurt."

Als laatste, waarom moeten huurders volgens u lid worden van het panel?

"Je mag best mopperen over dingen die niet goed gaan of wat je anders zou willen zien. Maar doe er dan wat mee! Als je de kans krijgt om je mening te geven, doe dat dan ook. Geen tijd hebben is geen goed excuus. Je mening geven via het panel is echt heel erg makkelijk."

Heeft mevrouw Tosseram u overtuigd om ook lid te worden van het panel? U kunt zich hier aanmelden.

Bent u nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan bij ‘3 redenen om lid te worden’.