A A A

Boeren, burgers en buitenlui! Open Monumentendag komt er weer aan!

donderdag 31 augustus 2017

Iedereen is weer terug van vakantie. De zomer loopt op zijn eind. Tijd voor Open Monumentendag! In het weekend van 9 en 10 september vindt de 31e editie van Open Monumentendag plaats. Dit jaar is het thema Boeren, burgers en buitenlui. Ymere doet mee en organiseert wandelingen in Amsterdam en Haarlem. U komt toch ook?

Heesterveld en Van der Pekbuurt

In Amsterdam doen we dit keer mee met twee projecten buiten het centrum. In Heesterveld in Amsterdam Zuidoost kunnen bezoekers op zaterdag en zondag een kijkje nemen in de studio's van de kunstenaarsgemeenschap Heesterveld Creative Community. Ook is er een tentoonstelling.

Op zondag is er in de Van der Pekbuurt in Amsterdam om 12.00 uur en 14.00 uur een wandeling van een uur langs de gerenoveerde woningen van Ymere. Tijdens de wandeling krijgen bezoekers een uitleg over de historie en bijzondere architectuur van de wijk.

Heesterveld van der Pek

Wandelen in Haarlem

Voor de tweede keer op rij werkt Ymere in Haarlem samen met de stadsgidsen van het Gilde Haarlem. Op zaterdag en zondag zijn er wandelingen georganiseerd in het centrum. Op zaterdag langs het Johan Enschedéhof, Brouwershofje en Proveniershof. Zondag leiden de gidsen de wandelaars rond door het Proveniershof en het Raaksgebied, het gebied dat nu in het oude centrum ligt, maar vroeger het buitengebied was van Haarlem. De gidsen vertellen tijdens de wandeling over de rijke geschiedenis van de gebieden en over de rol van Ymere.

Brouwershofje Proveniershof

Programma

Het belooft een mooi weekend te worden. Wilt u mee wandelen met de wandelingen in Amsterdam of Haarlem? U bent van harte welkom. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. De wandelingen zijn gratis.

Amsterdam:

Zaterdag 9 en zondag 10 september tussen 10.00 – 17.00 uur, tentoonstelling en rondleiding in Heesterveld Creative Community, Heesterveld 75.

Zondag 10 september om 12.00 uur en 14.00 uur, wandeling in de Van der Pekbuurt. Verzamelpunt: Van der Pekstraat 51.

Programma Open Monumentendag Amsterdam

Haarlem:

Zaterdag 9 september: 11.00 uur en 14.00 uur, wandeling langs Johan Enschedehof, Brouwershofje en Proveniershof

Verzamelpunt: Grote Markt, voor de Vleeshal

Zondag 10 september: 11.00 uur en 14.00 uur, wandeling Proveniershof en Raaksgebied

Verzamelpunt: Botermarkt, naast het voormalige V&D-gebouw

Programma Open Monumentendag Haarlem