A A A

Uitkomst onderzoek digitaal huurderspanel met o.a. Compact Wonen

maandag 26 maart 2018

Begin dit jaar hebben we de huurders van het digitaal huurderspanel gevraagd naar hun mening over compact wonen met gedeelde voorzieningen op populaire plekken in de stad. Ook hebben we het panel gevraagd naar de waardering over de informatie over de huurverhoging. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn verrassend.

Onderzoek 1: informatie over de huurverhoging

De eerste vragen gingen over hoe de panelleden denken over de informatie over de huurverhoging. En we zijn blij met de resultaten, want 80% van het huurderspanel zou niets verbeteren. De andere 20% wil graag meer uitleg. Daarom gaan we kijken op welke manier we dat gaan doen. We werken nu plannen uit hoe we de informatie op de website uit kunnen breiden.

Onderzoek 2: compact wonen

Ruim 60% van de panelleden reageert positief op het idee van compacte woningen met gedeelde voorzieningen op populaire plekken in de stad. Dit is voor Ymere een manier om betaalbare, kwalitatief goede woningen midden in de stad te blijven ontwikkelen. We waren ook benieuwd wat de panelleden aanspreekt en wat zij belangrijk vinden bij dit type woningen. Ymere gaat de uitslag van dit onderzoek namelijk gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe woningen in Amsterdam Oost en Noord.

Het betaalbaar kunnen wonen op een aantrekkelijke locatie in de stad is de belangrijkste reden voor de panelleden om voor deze woonvorm te kiezen.

We hebben ook gevraagd naar de voorwaarden voor deze manier van wonen. Dit onderzoek laat zien dat de meeste panelleden kiezen voor een aparte slaapkamer. Of dat het slaapgedeelte gemakkelijk afgeschermd kan worden. Een vrije indeling van de woning vinden veel van u ook een mogelijkheid.

De faciliteiten die de panelleden willen delen zijn met name de tuin, het dakterras, de fietsenstalling en de wasruimte. Het liefst delen de panelleden deze faciliteiten met buren op dezelfde etage. Het beheer moet dan ook goed geregeld zijn.

Onderwerp 3: waardering voor het digitale huurderspanel

De panelleden geven het digitale huurderspanel een 7,4.

Er deden heel veel mensen voor de eerste keer mee. Deze nieuwe leden gaven aan dat zij niet zo goed wisten welk cijfer ze moesten geven, onder andere omdat ze ook nog nooit een nieuwsbrief hadden ontvangen. Op dit moment vindt ruim 30% van de panelleden dat zij het gevoel hebben dat ze invloed hebben op het beleid en de producten die Ymere maakt. Dat was vorig jaar nog maar 18%. Een verbetering dus.

Meer over deze onderzoeken
Wilt u meer lezen over deze onderzoeken. Klik hier verder voor het volledige rapport >>

Ook lid worden van het digitaal huurderspanel?

Huurt u een woning van Ymere en wilt u ook graag meedenken en uw mening geven? Word lid van het digitaal huurderspanel. Geef u op via de pagina van het Digitaal Huurderspanel >>