A A A

In Overhoeks komen honderden nieuwe sociale huurwoningen

woensdag 18 juli 2018

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar huurhuis in Amsterdam. In de nieuwe wijk Overhoeks in Amsterdam noord komen 600 sociale huurwoningen. De bouw van de eerste 133 woningen is gestart.

Sinds 2005 wordt op het voormalige Shell-terrein, schuin tegenover Amsterdam CS, gewerkt aan de nieuwe wijk Overhoeks. Ymere bouwt er 600 nieuwbouw sociale huurwoningen. De nieuwe woonwijk op de noordoever van 't IJ is groen opgezet.

Kans voor woningzoekenden
De nieuwbouw compacte huurwoningen van circa 50 m2 zijn interessant voor zowel één- als tweepersoonshuishoudens en startende gezinnen. "De vraag naar sociale huurwoningen in Amsterdam is ontzettend groot. Het aanbod klein. Dat betekent dat je soms 14 jaar moet wachten voordat je aan de beurt bent", weet directeur Portefeuillevernieuwing Viviane Regout van Ymere. "Daar willen we écht iets aan doen in Amsterdam Overhoeks. Als je die kans krijgt, moet je hem met beide handen aanpakken."

Fijn wonen op een prachtige plek
"We werken nauw samen met Amvest om van Overhoeks een mooie wijk te maken waar het fijn wonen is", legt Regout uit. "We bouwen 600 sociale huurwoningen. Juist in Amsterdam, waar de huizenmarkt zo onder druk staat, is dat goed nieuws. Daarmee kiezen we écht voor een gemengde buurt en betaalbaar wonen op een prachtige plek."

De verwachting is dat de eerste woning halverwege volgend jaar wordt opgeleverd. Daarvoor komt er een advertentie op WoningNet waarop gereageerd kan worden. Daarna worden de woningen gefaseerd opgeleverd en is de wijk naar verwachting in 2025 klaar.