A A A

Van der Pekbuurt genomineerd voor de Arie Kepplerprijs – Stem ook!

woensdag 5 september 2018

De Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord maakt kans op de Arie Kepplerprijs. In totaal zijn twaalf projecten in vier categorieën geselecteerd. Een vakjury bepaalt de winnaars van de vier categorieën. Daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt. Stemt u ook op de Van der Pek?

café Keppler in de Van der Pek

De Van der Pek is genomineerd in de categorie Sociale Cohesie. In deze categorie gaat het om architectuur die een positieve bijdrage levert aan de leefbaarheid van een wijk. De Arie Kepplerprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door stichting MOOI, een adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland.

Over Van der Pek

De Van der Pek is het eerste en grootste tuindorp in Amsterdam-Noord. Het is gebouwd voor de arbeiders uit de verpauperde Jordaan die werkten in de scheepsbouw vlakbij. In september 2015 is Ymere begonnen met de renovatie van 190 woningen in samenwerking met co-maker Dura Vermeer. De renovatie is in 2017 afgerond. Ymere is trots op de Van der Pekbuurt en trots op de nominatie voor de Arie Kepplerprijs!

Stemmen en uitreiking

U kunt op de website van stichting Mooi stemmen op uw favoriete project. De winnaars worden 28 september a.s. bekendgemaakt door de vakjury.