A A A

Bewoners dolgelukkig met sleutels van eerste nieuwe sociale huurwoningen in centrum Nieuw-Vennep

donderdag 13 september 2018

NIEUW-VENNEP – Lachende gezichten en glimmende sleutels in de nieuwbouwwijk Nieuwe Kom in hartje Nieuw-Vennep. De bewoners van de eerste opgeleverde 13 nagelnieuwe sociale huurwoningen aan de Jonkheer van de Pollstraat van Ymere kregen vandaag de sleutel van hun nieuwe huis. “En nu naar binnen. Lekker klussen!”


De bewoners van de eerste 13 nieuwe sociale huurwoningen in het centrum van Nieuw-Vennep kregen vandaag van Ymere-regiomanager Remco Pols (midden) de sleutels van hun nieuwe huis uitgereikt. Ook kregen ze een emmer boordevol klusspullen cadeau om direct aan de slag te kunnen. foto: Martine Goulmy

Krap een jaar na de start van de bouw wordt de eerste reeks van in totaal 23 sociale eengezinswoningen en 41 sociale huurappartementen opgeleverd. Na het tekenen van de huurovereenkomst gaf Ymere-regiomanager Remco Pols de bewoners de sleutels van hun nagelnieuwe huis.

“In het centrum van Nieuw-Vennep hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en onze aannemer Thunnissen een prachtige en sfeervolle woonwijk kunnen maken waar je goed kunt wonen”, aldus Pols. “Dat is belangrijk, want de vraag naar sociale huurwoningen in Haarlemmermeer is en blijft onverminderd groot!”

Het overhandigen van de huissleutels aan de eerste huurders is ook voor Pols een bijzonder moment. “Een huissleutel is eigenlijk heel symbolisch. Je draagt het altijd bij je, je kunt er deuren mee openen en herinnert je aan de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn: thuis. Dat ik namens Ymere vandaag 13 huissleutels mag overhandigen van een nieuw betaalbaar huurhuis is dankbaar werk.”

Naast de huissleutel kregen de bewoners van Ymere ook een klusemmer cadeau met schoonmaakmiddelen, gereedschap en verlichting cadeau. Pols: “Hoeven bewoners niet eerst naar de bouwmarkt en kunnen ze meteen aan de slag. En aan de gezichten te zien staan ze te popelen.” Lachend: “En nu naar binnen. Lekker klussen!”


Niet alle klinkers liggen al op hun plek aan de Jonkheer van de Pollstraat, maar binnen wordt door de nieuwe bewoners druk geklust. foto: Robert Leusink

Droom komt uit
Kea Mosselveld (49) kan, na net kennis te hebben gemaakt met alle nieuwe buren, niet wachten om aan de slag te gaan. “Ik ben zo ontzettend blij. Samen met mijn gezin woonden we eerst op een tweekamerflat. En nu deze woning met drie grote kamers en een mooie diepe tuin. Het is alsof een droom uitkomt!”, aldus Mosselveld. “We gaan hier nooit meer weg.”

In de wijk Nieuwe Kom, een buurtje gebouwd in dorpse stijl, heeft Ymere het afgelopen jaar 63 eengezinswoningen (23 sociale huur, 40 koop) en 41 sociale huurappartementen gebouwd. De laatste sociale huurwoningen worden volgende maand opgeleverd.