A A A

Gratis bespaaradvies van een energiecoach

maandag 19 november 2018

Bewoners in Amsterdam en Almere konden al een tijdje de hulp van een energiecoach inschakelen voor gratis energieadvies. Dit project is nu ook in Haarlem officieel van start gegaan.

Energiecoach geeft advies op maat

De gemeente Haarlem biedt – samen met Elan Wonen, Pré wonen en Ymere – gratis energiecoaches aan. Dit aanbod geldt voor elke Haarlemmer. De energiecoach geeft energiebesparend advies op maat, uitleg over bespaarproducten en hoeveel geld er bespaard kan worden. Na het bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met de beste tips voor het huishouden.

Besparen op woonlasten

Wethouder duurzaamheid, Cora-Yfke Sikkema: "Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad. De ambitie van Haarlem is om in 2030 klimaatneutraal te zijn en in 2040 aardgasvrij. Energiecoaches helpen Haarlemmers op een laagdrempelige manier energie te besparen. Simpele maatregelen dragen bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en tegelijkertijd te besparen op de woonlasten."

Voor alle Haarlemmers

Alle Haarlemmers, zowel huurders als woningeigenaren, kunnen een energiecoach inschakelen voor gratis energieadvies. Energiecoaches zijn vrijwilligers, getraind en begeleid door !WOON. De energiecoach neemt bespaarproducten mee, zoals radiatorfolie, tochtband, een waterbesparende douchekop en ledlampen en een tegoedbon van 20 euro voor bespaarproducten. Na het bezoek ontvangt de bewoner een bespaarrapport met daarin alle bespaarmogelijkheden voor het huishouden. Ook wanneer mensen al energiebewust zijn, kan het bezoek nieuwe inzichten geven.

Een energiecoach geeft advies op maat

Wilt u ook gratis en vrijblijvend advies en bespaarproducten? Lees meer over een afspraak maken met een energiecoach. Meer weten over duurzaam wonen in Haarlem? Kijk op www.haarlem.nl/degroenemug.