A A A

40 nieuwe appartementen in Almere Haven

vrijdag 14 december 2018

Vlak naast het Gooimeer in de Wierden, bouwt Ymere 40 nieuwe sociale huurwoningen. Het zijn gelijkvloerse 3-kamerappartementen in een gebouw met lift. De woningen zijn naar verwachting eind 2019 gereed. Vanaf begin 2019 worden ze aangeboden via Woningnet.

Fantastische plek

De ligging is perfect: midden in het groen, aan het Gooimeer, vlakbij het centrum van Almere Haven met winkels, lunchrooms en restaurantjes. De appartementen hebben een woonoppervlak tussen de 65 en 77 vierkante meter. Alle woningen hebben een balkon of terras en een berging op de begane grond. Omdat er een lift is, zijn deze woningen ook heel geschikt voor senioren.

Grote behoefte aan appartementen

Bij de ontwikkeling is er goed gekeken naar de behoefte van de bewoners en de wijk. “Er wonen nu opvallend veel senioren in grotere eengezinswoningen in de wijk. Die willen graag verhuizen naar een gelijkvloerse woning in de buurt. Dichtbij hun vrienden, familie of kennissen. Nu is dat lastig”, zegt directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere Viviane Regout. “Er zijn veel eengezinswoningen en weinig geschikte kleinere appartementen waar ze graag willen wonen. Met de nieuwbouw komen we aan die wens tegemoet.”

Voorrang voor buurtbewoners

Bewoners uit Almere Haven die staan ingeschreven bij Woningnet kunnen met voorrang een appartement krijgen in Kimwierde. Dit gebeurt automatisch via Woningnet. U kunt bij de advertenties van de woningen zien of de verhuisregeling voor u geldt.

Verbetering van de Wierden

De bouw van het nieuwe appartementencomplex Kimwierde maakt onderdeel uit van een groter plan om de wijk de Wierden te verbeteren. Zo heeft Ymere in deze buurt net circa 600 woningen opgeknapt. Samen met de plannen van de gemeente om de openbare ruimte te verbeteren, maakt dit de wijk de Wierden klaar voor de toekomst.

Meer informatie: www.ymere.nl/kimwierde