A A A

Hoe is het om in de Reimerswaalbuurt te wonen?

woensdag 30 januari 2019

moestuin reimerswaal

De moestuinen in de Reimerswaalbuurt

Latifa Chaara Reimerswaal

bewoonster Latifa Chaara

De woningen in de Reimerswaalbuurt worden gerenoveerd en dat gebeurt in fases. Dat betekent dat er de komende tijd meerdere woningenadvertenties op WoningNet staan. De Reimerswaalbuurt is een buurt die je verrast. Bewoonster Latifa en Ymere-medewerker Etienne vertellen waarom.Een buurt waar je voor elkaar bent

In de wijk zie je dat de woongebouwen in de steigers staan. Straks ziet het er allemaal anders uit, maar het belangrijkste zijn de bewoners. "Het is een buurt waar je er voor elkaar bent", aldus Latifa Chaara. Zij woont en werkt in de Reimerswaalbuurt en vertelt samen met Etiënne Elmzoon (consulent gebiedsbeheer) hoe het is om in de Reimerswaalbuurt te wonen.

Een buurt met kansen

"Alles staat open om hele leuke dingen te doen. Het is een buurt met kansen om mooie initiatieven te ontplooien. De mensen hier vinden het leuk." Vertelt Etiënne Elmzoon. "Straks als het zonnetje schijnt zet ik de stoeltjes buiten en nodig ik iedereen uit om koffie te komen drinken. Dat kan allemaal" De ontmoetingsplek is het BBNR, dat staat voor Buurt Beheerbedrijf Nieuw Reimerswaal en is gevestigd aan de Osdorper Ban 951.

Bewoners komen zelf met ideeën

"Dat initiatief om leuke dingen te ondernemen, komt ook van de bewoners. Zij stappen hier naar binnen en hebben er weer zin in om activiteiten te ondernemen". Vertelt Latifa, "Nu hebben de mensen er weer zin in. De verbinding is er altijd geweest."

Koken in Reimerswaal

Betrokken bewoners trekken samen op

In de Reimerswaalbuurt gebeuren goede dingen met betrokken bewoners. Buren kennen elkaar en weten wat er leeft in de buurt.
Door de jaren heen worden hier tal van activiteiten georganiseerd die mensen samen brengt. Er zijn een paar moestuinen opgezet en van de opbrengst worden heerlijke maaltijden gekookt voor elkaar. "Eten verbindt" zegt Etiënne "en dat vind ik mooi om te zien. Als ik portiekgesprekken voer met bewoners dan gaat het gesprek over wat ze leuk vinden om te doen. Als jij het leuk vindt om te bakken, dan bak je een taart. Het is een buurt waar je er voor elkaar bent. Een buurt om trots op te zijn."

Een buurt met een warm hart

Ben jij ook iemand die het leuk vindt om echt onderdeel te zijn van de buurt. Vind je het prettig dat je samen bent? Loop eens door de buurt en je merkt dat de Reimerswaalbuurt een buurt is met een warm hart.

Praktische punten op een rij

Dan even praktische informatie over de woningen en de woongebouwen:

 • De woongebouwen hebben 3 portieken en 4 verdiepingen
 • De woningen zijn bereikbaar via een algemeen trappenhuis
 • Er zijn verschillende appartementen beschikbaar:
  • Een tweekamerappartement op de begane grond
  • De andere appartementen hebben 3 of 4 kamers
 • De appartementen zijn netjes, maar niet helemaal afgewerkt. Je zult zelf nog wat moeten klussen zoals het leggen van een vloer en binnen schilderen
 • Alle woningen hebben dubbel glas, een nieuwe keuken, badkamer, centrale verwarming en berging op de begane grond

Voorzieningen in de buurt

 • De buurtwinkels zijn op loopafstand
 • Het winkelcentrum Osdorpplein ligt op een kwartier loopafstand
 • In de buurt zijn er diverse opstaphaltes voor tram en bus
 • Ook vind je in de buurt de Sloterplas, sportcomplex Ookmeer en de Sloterpark

Saaftingestraat

Reageren:

Wil je reageren en deel uitmaken van het buurtje met een warm hart? Hou WoningNet in de gaten. Ga hier naar WoningNet>>