A A A

Nepbrieven in Amsterdam-Oost

woensdag 27 februari 2019

We hebben ontdekt dat er nep-brieven uit naam van Ymere zijn verspreid in Amsterdam-Oost. Die brieven hadden als onderwerp “Woonfraude / Legitimatiebewijs Hoofdhuurder(s)”. In de brieven werd gevraagd om een kopie van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart per e-mail te sturen aan een nep-email-adres (verificatieymere @ hotmail.com).

Ymere vraagt u nooit om per e-mail een kopie op te sturen van een legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart). De huurders waarvan we weten dat zij deze nep-brief kregen, hebben we gevraagd om niets op te sturen en niet te reageren op deze brief.

Als u zo’n brief gehad heeft en een kopie heeft opgestuurd, moet u aangifte doen bij de politie. Anders kan iemand uw identiteit stelen en bijvoorbeeld uit uw naam dingen kopen of aanvragen.

Als u een verdachte brief heeft gekregen en u het niet helemaal vertrouwt, neem dan contact op met Ymere. Wij kunnen dan nakijken of het een echte brief of een nepbrief is. Als u meer wilt weten over hoe Ymere met persoonsgegevens omgaat, kunt u dit nalezen op www.ymere.nl/privacyverklaring.