A A A

Heeft u een vraag over de veiligheid van uw Agpo Ferroli cv-ketel?

donderdag 21 maart 2019

Het consumentenprogramma Kassa besteedde zaterdag 16 maart 2019 aandacht aan cv-ketels van het merk AGPO Ferroli, die mogelijk tot brandgevaar zouden kunnen leiden. Over deze uitzending krijgen we vragen van onze huurders die willen weten of hun cv-ketel veilig is.

Is mijn cv-ketel veilig?

Ja. Al onze cv-ketels worden regelmatig en volgens fabrieksvoorschrift onderhouden. Dat zorgt voor een veilig werkende cv-ketel. Ongeacht merk, type of bouwjaar.

In sommige huurwoningen van Ymere zijn cv-ketels van Agpo Ferroli geïnstalleerd. Als u zo'n cv-ketel heeft kunnen we ons voorstellen dat u zich toch zorgen maakt.

De veiligheid van onze huurders staat voorop. Daarom hebben we naar aanleiding van de uitzending van Kassa de veiligheid van dit type cv-ketel van Agpo Ferroli zelf nogmaals onderzocht.

Goed onderhoud is belangrijk

Voor een goede werking hebben cv-ketels geregeld onderhoud nodig. Daarom worden de cv-ketels in huurwoningen van Ymere volgens schema onderhouden door goed opgeleide cv-monteurs van onze co-makers Feenstra en Comfort Partners.

Tijdens dit preventieve onderhoud letten de cv-monteurs niet alleen op de goede werking van de cv-ketel, maar ook of de veiligheid van uw cv-ketel in orde is.

Als een monteur iets ontdekt aan uw cv-ketel wat niet in orde is, wordt het onderdeel gerepareerd of vervangen. Ook wordt de wisselaar gecontroleerd en schoon gemaakt.

Ook Aedes, de brancheorganisatie voor woningcorporaties, heeft naar aanleiding van de uitzending van Kassa, contact gehad met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), de inspectie die onder meer toeziet op de veiligheid van consumentenproducten.

De NVWA geeft aan dat onderhoud van ketels belangrijk is en dat klachten over deze ketels duiden op geen of slecht onderhoud. De toezichthouder zegt geen aanwijzingen te hebben voor branden buiten de mantel van de ketel. De NVWA bekijkt nog of er naar aanleiding van de uitzending van Kassa vervolgstappen moeten worden genomen.

Veel gestelde vragen

Mijn cv-ketel is van Agpo Ferroli. Kan ik die veilig gebruiken?

Ja!

Al in 2009 en 2015 zijn onze cv-monteurs door fabrikant Agpo Ferroli op de hoogte gebracht van wijzigingen in hoe de cv-ketel moet worden onderhouden. Al het onderhoud wordt volgens deze instructies uitgevoerd en onderdelen worden tijdens het onderhoud preventief vervangen. Bij goed en regelmatig onderhoud volgens de voorschriften van de fabrikant is de cv-ketel veilig.

Hoe kan ik zelf zien of en wanneer mijn cv-ketel is onderhouden?

Onze cv-monteurs schrijven iedere onderhoudsbeurt op een speciale sticker of onderhoudskaart die op de cv-ketel is geplakt. Daarop kunt u zelf zien wanneer de cv-ketel is onderhouden. Hieronder vindt u een voorbeeld. Het model kan afwijken van de sticker op uw cv-ketel:

Ik blijft ongerust. Wat kan ik doen?

Uw ongerustheid nemen wij graag weg. Als u een cv-ketel van Agpo Ferroli heeft kunt u ons vragen of een cv-monteur uit voorzorg uw cv-ketel komt inspecteren. Dat doen wij graag. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Wat doen jullie als een cv-monteur iets in de cv-ketel ontdekt wat niet veilig is?

Alle cv-ketels worden onderhouden volgens de voorschriften van de fabrikant. Onderdelen worden, indien noodzakelijk, preventief vervangen. Zo zorgen we voor een veilig, werkende cv-ketel.

Als we tijdens een inspectie of onderhoudsbeurt brand-, rook- of smeltschade vaststellen volgen we een vaste procedure. Daarbij wordt ook de fabrikant geïnformeerd. Afhankelijk van de situatie wordt bekeken hoe het probleem wordt opgelost. Uitgangspunt is dat onze huurders een goed werkende en veilige cv-ketel hebben.

Ik heb toch nog vragen. Wat moet ik doen?

Als u vragen heeft kunt u ons altijd een mail sturen of bellen. Wij beantwoorden uw vragen graag? U kunt ons bereiken via veiligverwarmen@ymere.nl of bel 088-0008900