A A A

De Woonswitch: ook zonder inschrijfduur kans op een andere woning

dinsdag 4 juni 2019

verhuizen woonswitch

Met de Woonswitch kunnen huurders van een sociale huurwoning zonder inschrijfduur eerder verhuizen naar een andere sociale huurwoning. De Woonswitch is een regeling voor huurders in Haarlem. We leggen u graag uit hoe de Woonswitch werkt.

Inschrijfduur maakt niet uit

De Woonswitch geeft u extra kans om te verhuizen naar een andere sociale huurwoning in de gemeente Haarlem. Dus naast de mogelijkheden die Woonservice biedt. Hoe lang u al staat ingeschreven, maakt voor de Woonswitch niet uit. Met de Woonswitch hangen uw kansen af van het soort woning dat u achterlaat.

Als u een eengezinswoning achterlaat, maakt u de meeste kans

Daarna volgen huurders die een maisonnette achterlaten. Dit is een woning met meerdere verdiepingen in een woongebouw. Daarna komen huurders die een appartement op de begane grond achterlaten. Als laatste volgen huurders die vertrekken uit een appartement op de eerste verdieping of hoger. Hebben huurders dezelfde soort woning, dan is het aantal kamers van hun woning bepalend.

Inschrijven bij de Woonswitch

Wilt u kans maken op een woning die via de Woonswitch wordt aangeboden, dan moet u zich eerst inschrijven bij de Woonswitch. Daarna kunt u reageren op aangeboden woningen. Om gebruik te kunnen maken van de Woonswitch, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, leest u in de kadertekst bij dit artikel.

Beperkt aantal woningen

voorwaarden woonswitchYmere verhuurt jaarlijks een beperkt aantal woningen via de Woonswitch. Het kan ook zijn dat er tijdelijk geen aanbod is. De meeste sociale huurwoningen in Haarlem worden aangeboden via Woonservice.

Meer informatie over de regels en werking van de Woonswitch vindt u op onze website.