A A A

6.000 uur stage bij Ymere

woensdag 12 maart 2014

Het opleiden van jongeren in techniek is van groot belang om een tekort aan vakmensen in de toekomst te voorkomen. Daarom tekende Ymere Service in juli 2013 het Masterplan Techniek Amsterdam.

Als vriend van het Masterplan ondersteunt Ymere Service twee opleidingen in Amsterdam in het bijzonder, het Bredero Beroepscollege en Montessori College in Amsterdam-Oost. Ook biedt Ymere alleen al op jaarbasis zo'n 6000 tot 8000 uur stages aan bij diverse onderwijsinstellingen.

Stages van een week

Als leerling van een technische school zie je graag wat in de praktijk gebeurt. De stagiair gaat daarom een week op pad met onze leermeester naar de huurders. Het hele jaar ontvangt Ymere steeds nieuwe leerlingen. Vooraf schrijft de leerling een heuse sollicitatiebrief en hij gaat op sollicitatiegesprek bij Ymere. Na deze week volgt een evaluatie. Net echt dus.

Gastles en bedrijfsbezoek

Tot en met mei dit jaar geeft Ymere ook gastlessen op de VMBO-scholen, waarbij we de leerling tonen hoe je hoe met een klant omgaat en hoe je een reparatieverzoek uitvoert. Daarnaast brengen docenten en hun leerlingen ook een bezoek aan Ymere. Dan laten de leermeesters zien hoe ons bedrijf eruit ziet en wat een servicemonteur allemaal in zijn bus meeneemt aan materialen.

Demonstraties op open dagen

Het Bredero Beroepscollege en Montessori College Oost krijgen ondersteuning van Ymere bij hun open dagen. Dan komen leerlingen van basisscholen met hun ouders naar de VMBO-school om een indruk te krijgen van hun onderwijs en de mogelijkheden. Zo versterkte Ymere Service in februari van dit jaar de open dagen van beide scholen.

Onze leermeesters demonstreerden bijvoorbeeld het solderen van een waterleiding en het plaatsen van een slot in een deuren. Op 20 maart is er weer een open avond op het Bredero Beroepscollege waarbij Ymere Service laat zien hoe geweldig het werken in techniek kan zijn.