A A A

Bouw Tudorpark in Hoofddorp van start

donderdag 6 maart 2014

De eerste 44 koopwoningen en 37 huurappartementen van Tudorpark in Hoofddorp worden gebouwd.

Op donderdag 6 maart geeft Ymere op feestelijke wijze het startsein aan co-maker Dura Vermeer Bouw. Deze nieuwbouwwijk met 1250 woningen wordt de eerste forse uitbreiding van Hoofddorp sinds de afronding van Floriande in de jaren negentig. Ymere realiseert hier goede huisvesting in een gemengde wijk.

Woningzoekenden kiezen hier speciaal voor de bijzondere bouwstijl: de Engelse Tudorarchitectuur. De Tudorstijl geeft de wijk een sterke identiteit. Hier bouwen we woningen met steile daken van keramische lei, hoge schoorstenen, ramen met een roedeverdeling, beeldbepalend metselwerk, hemelwaterafvoerpijpen van metaal en opvallende entrees. Het landschap krijgt de sfeer van een tuindorp, met veel groen en water, bloeiende bomen, singels, lanen en natuurlijke speel- en ontmoetingsplekken. Tudorpark krijgt een verbinding met het naastgelegen recreatiepark de Toolenburgse Plas.

De bouw van de hele wijk gaat zo'n tien jaar duren. Het plan omvat een mix van zon 400 sociale huurwoningen en 850 koop- en markthuurwoningen. Van de eerste fase zijn nog vijf woningen te koop. In april vindt de eerste presentatie plaats van het volgende koopaanbod in Tudorpark. De bouw van die tweede fase start eind 2014. Belangstelling ? Kijk op www.tudorpark.nl.