Vondelkwartier, Haarlem
 

Nieuw kleurenpalet voor Ymere-woningen in Vondelkwartier Haarlem

De Ymere-woningen in het Vondelkwartier in Haarlem staan er weer netjes bij. Het dak is vernieuwd, de gevels opgeknapt en de deuren en het houtwerk hebben nieuwe kleuren gekregen. Tegelijkertijd zijn de woningen door isolatie van dak, kruipruimte en ramen veel energiezuiniger geworden.

 

De ruim 100 woningen van Ymere aan de Badelochstraat, Jephtastraat en -plein. Palamedestraat en Vondelweg waren toe aan een opknapbeurt. Naast het gebruikelijke onderhoud heeft Ymere gelijk de woningen verbeterd door ze duurzamer te maken met isolatie en nieuwe ventilatie.

Naoorlogse woningen

Ook de buitenzijde is aangepakt. De huizen zijn voor de Tweede Wereldoorlog als eenheid ontworpen, maar pas na de oorlog gebouwd. Ymere wilde de kenmerkende stijl van deze periode behouden en heeft daarvoor advies ingewonnen bij Her-architecten uit Haarlem. Zij kozen voor een kleurstelling die de eenheid en soberheid van de huizen accentueert. De daken kregen rode dakpannen, de deuren groentinten en voor het overige houtwerk is wit en grijs gekozen.

Enquête

“De woningen ogen weer als nieuw, maar met behoud van de stijl van toen. Van binnen hebben de woningen nu meer comfort: goed geïsoleerd met goede ventilatie. Uiteraard willen we ook weten hoe onze huurders de werkzaamheden hebben ervaren en wat zij vinden van het eindresultaat. Zij ontvangen daarom binnenkort een enquête om hun mening te geven.” vertelt regiomanager Gerrie Blok van Ymere.

De totale aanpak heeft acht maanden geduurd.

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief