4-6-2019  |  Nieuwsbericht

Woonduur omzetten naar inschrijfduur: regel het vóór 1 juli 2019!

Tot 1 juli 2019 kunnen huurders die in de regio Amsterdam en de Haarlemmermeer een woning zoeken hun woonduur nog omzetten naar inschrijfduur bij WoningNet Stadsregio Amsterdam. Daarna kan dat niet meer. Regelt u dit niet, dan zou dat erg zonde zijn. Hoe langer uw inschrijfduur, hoe groter namelijk de kans op een andere woning.

 

Wat zijn woonduur en inschrijfduur?

Vroeger konden sociale huurwoningen in de Stadsregio Amsterdam worden toegewezen op basis van twee criteria. Het eerste was de zogenaamde woonduur. Die woonduur bestaat uit het aantal jaren dat u woont in uw huidige huur- of koopwoning binnen de regio. Het tweede criterium was hoe lang u al staat ingeschreven bij WoningNet: de inschrijfduur.

 
 

Alleen de inschrijfduur telt nog mee

Sinds 2015 telt alleen de inschrijfduur bij WoningNet nog mee voor de kans op een sociale huurwoning. Er kwam toen wel een speciale overgangsregeling, maar deze stopt nu per 1 juli 2019. Daarna is het omzetten van woonduur naar inschrijfduur echt niet meer mogelijk.

Voor welke huurders bedoeld?

Het laten omzetten van uw woonduur naar inschrijfduur bij WoningNet geldt voor huurders die een woning zoeken of gaan zoeken in de Stadsregio Amsterdam. Deze huurders moeten bij verhuizing een zelfstandige huur- of koopwoning achterlaten in de regio Amsterdam, Haarlemmermeer of Almere.

Schrijf nu in via de website van WoningNet

Stel, u heeft nu een woonduur van 20 jaar en schrijft zich vóór 1 juli 2019 in bij WoningNet. Dan krijgt u in één klap een extra inschrijfduur van 20 jaar. Staat u nog niet ingeschreven op WoningNet? Regel dat dan vóór 1 juli 2019 via de website van WoningNet Stadsregio Amsterdam. Uw woonduur wordt dan omgezet naar inschrijfduur. Vermeld bij inschrijving vooral ook uw huidige woonsituatie. Staat u al ingeschreven? Controleer dan bij uw gegevens of daar is vermeld dat u bij verhuizing een woning achterlaat. U kunt op de website van WoningNet Stadsregio Amsterdam nagaan of uw woonduur is omgezet naar inschrijfduur.

Niet iedere huurder weet van deze overgangsregeling. Dat geldt vooral voor ouderen. Breng hem onder de aandacht door dit bericht met mensen te delen die u kent die hiervoor in aanmerking komen. 

Meer informatie leest u in het nieuwsbericht van WoningNet Stadsregio Amsterdam. Voor vragen kunt u terecht bij WoningNet. 

 
In dit plaatje hebben we de belangrijke informatie over het omzetten van de woonduur uitgebeeld.
In dit plaatje hebben we de belangrijke informatie over het omzetten van de woonduur uitgebeeld.