Artist impression Tudorpark, Hoofddorp
 

Ymere bouwt weer nieuwe serie sociale huurwoningen in Tudorpark

Wethouder Jurgen Nobel gaf in een modderig Tudorpark vandaag het startsein voor de bouw van een nieuwe reeks sociale huurwoningen van woningcorporatie Ymere.

 

Omdat de bouwplaats door de zware regenval was veranderd in een modderpoel, wees hij met een wijsvinger op een leeg stukje groen van een grote maquette in een modelwoning. “Kijk, daar worden ze gebouwd. Proost!”

De bouw van een nieuwe reeks van 65 sociale huurwoningen is daarmee officieel gestart. De bouw duurt een klein jaar. Huurders krijgen halverwege volgend jaar de sleutel van hun nieuwe woning.

De komende jaren start Ymere ieder half jaar met de nieuwbouw van nog eens 30 tot 40 nieuwe sociale huurwoningen in Tudorpark. Als de wijk klaar is staan er circa 1400 woningen, waarvan 400 sociale huurwoningen.

Meer variatie

“We starten nu met de bouw van 65 nieuwe, ruime sociale huurwoningen. Ideaal voor gezinnen die van een kleinere woning willen doorstromen naar een ruimer huis. Ook gaan we nog compacte woningen bouwen voor kleinere huishoudens. Juist die variatie is ontzettend goed zodat er ook voor mensen met een bescheiden inkomen keuze is”, legde directeur portefeuillevernieuwing Viviane Regout van Ymere uit. De eengezinswoningen zijn goed geïsoleerd, gasloos en hebben een water-warmtepomp.

Wethouder Nobel: “Mooi om te zien dat Ymere investeert in betaalbare sociale huurwoningen in Haarlemmermeer. En dat er variatie is. Dus eengezinswoningen én compactere woningen. Dat zorgt voor doorstroming en biedt mensen meer kans op een woning.”

De woningen worden ongeveer een half jaar voor oplevering aangeboden via Woningnet. Ze zijn bedoeld voor huishoudens van minimaal drie personen en die voldoen aan de inkomenseisen.

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief