Wilhelminaplantsoen, Hillegom
 

Woonstichting Stek neemt sociale huurwoningen in Sassenheim en Hillegom van Ymere over

HOOFDDORP - Woningcorporatie Ymere verkoopt haar sociale huurwoningen in Hillegom en Sassenheim aan collega-corporatie Woonstichting Stek. In Sassenheim gaat het om het complex aan de Uiver met 32 woningen. In Hillegom gaat het om het complex aan het Wilhelminaplantsoen met 16 woningen. Voor huurders verandert er weinig.

 

In Sassenheim gaat het om het complex aan de Uiver met 32 woningen. In Hillegom gaat het om het complex aan het Wilhelminaplantsoen met 16 woningen. Voor huurders verandert er weinig.

Stek neemt huurcontracten ongewijzigd over

Ymere draagt de woningen op 1 november 2019 over aan Stek. Alle betrokken huurders, huurdersvereniging SHY en de gemeenten Teylingen en Hillegom zijn over de verkoop geïnformeerd.

Voor de betrokken huurders verandert er niet veel. Zij kunnen gewoon in hun huis blijven wonen en Stek neemt alle huurcontracten ongewijzigd over. Woonstichting Stek is voor de huurders in Hillegom overigens geen onbekende: de afgelopen jaren was Stek al verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de Ymere-huurwoningen in Hillegom.

Ymere concentreert zich op de Metropoolregio Amsterdam

Door de verkoop trekt Ymere zich terug uit Sassenheim en Hillegom om zich te concentreren op de noordelijke randstad: de Metropoolregio Amsterdam. Sinds de Nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich richten op één regio. Ymere heeft gekozen voor de Metropoolregio Amsterdam. De gemeente Teylingen en Hillegom vallen hier niet onder.

"Ik ben blij met de overdracht van onze woningen aan de collega's van woonstichting Stek. We delen dezelfde doelstelling om deze woningen sociaal te blijven verhuren. Daarmee zorgen we ervoor dat ook mensen met een bescheiden inkomen goed kunnen wonen”, zegt regiomanager Remco Pols van Ymere. "Onze huurders zijn bij Stek in goede handen."

De opbrengst van de verkoop investeert Ymere in sociale volkshuisvesting in de Metropoolregio Amsterdam.

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief