Graan voor Visch, Hoofddorp
 

Flats Graan voor Visch in Hoofddorp krijgen grote beurt

De Ymere-flats aan de rand van de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp krijgen een grondige opknapbeurt. Zowel de binnenkant van de 264 woningen als de buitenkant van de vijf flats krijgen een nieuwe, frisse uitstraling. De sociale huurwoningen, gebouwd in 1972, krijgen na bijna vijftig jaar trouwe dienst groot onderhoud.

 

Meer wooncomfort, moderne uitstraling 

De nadruk bij de aanpak ligt op het verhogen van het wooncomfort voor de bewoners door de woningen beter te isoleren en de ventilatiemogelijkheden te verbeteren. Ook de buitenkant van de markante flats aan de rand van het centrum worden aangepakt: zo worden de balustrades van de balkons vervangen, net als de gevelbekleding. Deze aanpassingen zullen de flats straks een moderne uitstraling geven.

Elektrisch koken 

Op termijn moeten alle woningen in Nederland van het aardgas af. In de Graan voor Visch flats wordt daar nu al rekening mee gehouden. De bewoners gaan na de aanpak elektrisch koken. De centrale verwarming wordt ook vernieuwd en is voorlopig nog wel gasgestookt, maar kan in de toekomst eenvoudig overgezet worden naar andere bronnen.

Klaar voor de toekomst

Ymere-regiomanager Remco Pols over de klus: “Het plan is in goed overleg met de twee bewonerscommissies tot stand gekomen. Na de aanpak voldoen de flats aan de eisen van deze tijd, bieden meer wooncomfort en zijn klaar voor een duurzame toekomst.”

Ymere was in mei van dit jaar begonnen met de aanpak. De eerste zes boven elkaar gelegen woningen zijn toen vernieuwd. Helaas moesten kort daarna de werkzaamheden worden gestaakt omdat er niet voldoende vakmensen beschikbaar waren. Inmiddels is dit capaciteitsprobleem opgelost.

Per woning duren de werkzaamheden tien dagen. Over ongeveer twee jaar zijn alle woningen in de vijf flats aan de beurt geweest. Dura Vermeer voert de werkzaamheden uit.

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief