Zijlstroom
 

Huurwoningen Ymere in Leiderdorp over naar Rijnhart Wonen

Woningcorporatie Ymere verkoopt haar sociale huurwoningen in Leiderdorp aan collega-corporatie Rijnhart Wonen. Het gaat om het complex aan de Zijlstroom met 29 woningen. Voor huurders verandert er weinig. Rijnhart Wonen neemt huurcontracten ongewijzigd over

 

Ymere draagt de woningen op 1 december 2019 over aan Rijnhart Wonen. Alle betrokken huurders, de huurdersvereniging van Ymere en de gemeente Leiderdorp zijn over de verkoop geïnformeerd. Voor de betrokken huurders verandert er niet veel. Zij kunnen gewoon in hun huis blijven wonen en Rijnhart Wonen neemt alle huurcontracten ongewijzigd over.

Ymere concentreert zich op de Metropoolregio Amsterdam

Door de verkoop trekt Ymere zich terug uit Leiderdorp om zich te concentreren op de woningmarktregio in de noordelijke randstad: de Metropoolregio Amsterdam. Sinds invoering van de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich richten op één regio. Ymere heeft gekozen voor de Metropoolregio Amsterdam. De gemeente Leiderdorp valt hier niet onder.

"Ik ben blij met de overdracht van onze woningen aan de collega's van Rijnhart Wonen", zegt Ymere-regiomanager Remco Pols. "We delen de doelstelling om deze woningen sociaal te blijven verhuren. Daarmee dragen we eraan bij dat ook mensen met een bescheiden inkomen in Leiderdorp goed kunnen wonen."

Chrétien Mommers directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen is het daarmee eens. "Deze aankoop draagt mooi bij aan onze volkshuisvestelijke opgave: het verhuren van betaalbare huurwoningen aan onze gehele doelgroep."

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief