Vragen over huurkorting
 

Huurkorting bij uitslag test boven de norm

De wettelijke norm in Nederland is 10 microgram looddeeltjes per liter kraanwater. Als u huurder bent en de test, die Ymere laat uitvoeren door het geaccrediteerde bedrijf Normec Biobeheer, toont aan dat de norm wordt overschreden, dan biedt Ymere u huurkorting totdat het is opgelost.

 

Huurders voor wie dit geldt, krijgen hierover binnen 6 weken na de uitslag van de watertest persoonlijk bericht. Ook krijgen zij een brief met een proefberekening van hun nieuwe huur na korting.

Let op: een eventuele huurkorting leidt mogelijk tot minder huurtoeslag

Wat dit financieel betekent, is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Op de website van de Belastingdienst kunnen huurders dat berekenen.

De huurkorting gaat in vanaf het moment dat de uitslag van de watertest bekend is. Dat is de datum van het onderzoeksrapport. U krijgt de huurkorting met terugwerkende kracht. Om de huurkorting te ontvangen is het nodig dat huurders Ymere laten weten dat ze de huurkorting willen. Dit kan telefonisch of per mail. Na ontvangst van de bevestiging maken we de huurkorting zo spoedig mogelijk in orde.

Belastingdienst Toeslagen

Heeft u nog vragen?

Ga naar ymere.nl/waterleidingen voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Of neem contact met ons op. We helpen u graag.

Meer over dit onderwerp:

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden