Luchtfoto Van der Pek, Amsterdam
 

Ymere renoveert voormalige melkwinkel Van der Pekbuurt met respect voor monumentenstatus

Het interieur van de woning in de Begoniastraat 6 hs in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord, dat tot 1974 in gebruik was als melkwinkel, heeft de gemeentelijke monumentenstatus gekregen. Eind 2020 is Ymere hier door de gemeente van op de hoogte gesteld.

 

Ymere gaat altijd respectvol om met monumenten. Dat doen we bij iedere renovatie en ook in dit geval. Er is daarom geen sprake van sloop van de monumentale details van de woning. We zorgen gewoon dat dit een monumentale woning wordt zoals we er zovelen hebben.

Sinds 1974 is de woning niet meer in gebruik als melkwinkel maar als woning. Omdat de woning in afwachting van een renovatie niet meer bewoond werd, is de woning door Historisch Centrum Amsterdam-Noord, vanaf mei 2019 tijdelijk als pop-up museumwoning ingericht.

De woning in de Begoniastraat 6 hs maakt deel uit van een blokje woningen dat gerenoveerd wordt. Begin dit jaar zijn de voorbereidingen voor de renovatie gestart. Het pop-up museum was vanwege de lockdown al gesloten en is het laatste weekend van januari leeg gemaakt zodat de   technische onderzoeken kunnen starten. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek wordt het definitieve plan gemaakt. Daarbij houden we ons uiteraard aan de regels die gelden voor verbouwingen bij monumenten, zoals we dat altijd doen

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief