24-1-2020  |  Nieuwsbericht

Burgemeester Halsema luistert naar zorgen bewoners

Burgemeester Femke Halsema sprak vanochtend in buurtcentrum De Driehoek in Tuindorp-Buiksloot met verschillende bewoners uit de Tuindorpen en vertegenwoordigers van de huurdersorganisatie HYA over de loden waterleidingen. Regiomanager Chris Pettersson van Ymere had buurtbewoners uitgenodigd om aan te schuiven.

 

Burgemeester Halsema was gekomen om te luisteren naar bewoners om uit eerste hand te horen wat er speelt in de wijk. En waar bewoners behoefte aan hebben. “En van ons wilde ze weten wat de laatste stand van zaken is.”, aldus Pettersson. “Dat doen we natuurlijk graag.” 

Bewoners hadden vragen over alternatieven voor kraanwater met looddeeltjes, wanneer hun loden waterleidingen worden vervangen, hoe het zit met de wettelijke regels? Ook vertelden ze de burgemeester dat de bewoners in Noord nog steeds veel behoefte hebben aan een persoonlijk advies over lood en gezond. Halsema deelde hun zorgen. “Ik zie dat Ymere heel hard bezig is met het werken aan oplossingen. Ik wil er alles aan doen om te helpen om ervoor te zorgen dat het sneller gaat. Want 2 tot 3 jaar vind ik te lang”, aldus Halsema. Bureaucratie mag volgens haar absoluut geen belemmering zijn als dat leidt tot een snellere oplossing. “Daar ga ik mij persoonlijk mee bemoeien.” 

Ook maakte de burgemeester zich ook zorgen over het feit dat niet iedereen wil meewerken bij het vervangen van de loden waterleidingen. En dat zoiets kan leiden tot vertraging bij het vervangen van waterleidingen bij de buren.  Chris Pettersson legde uit dat Ymere er alles aan doet alle bewoners mee te krijgen, maar dat bij de uitvoering van de werkzaamheden de prioriteit ligt bij de woonblokken waar iedereen wel meewerkt. “Dat kunnen we dóór met het vervangen van de loden toevoerleidingen en meters maken.” 

Halsema nam ruim de tijd voor het gesprek. En drukte bij het afscheid bewoners op het hart vooral te bellen als er iets is. “Ik kom graag langs om naar jullie te luisteren.” 

 
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden