24-1-2020  |  Nieuwsbericht

Hoe meet je looddeeltjes in kraanwater?

Bewoners hebben nog steeds veel vragen over de betrouwbaarheid van de watertesten. Vooral omdat er verschillende geaccrediteerde meetmethoden zijn, die bij hetzelfde adres tot een andere uitslag over de hoeveelheid looddeeltjes in kraanwater kunnen leiden. Dit leidt tot verwarring en onrust en daar willen we wat aan doen.

 

Want de uitslag van de watertest is belangrijk en daar mag geen twijfel over bestaan. Niet alleen om vast te stellen of er looddeeltjes in het kraanwater zitten, maar ook hoeveel.  

We willen meer duidelijkheid over welke meetmethode het meest geschikt is om de hoeveelheid looddeeltjes in kraanwater te meten. Samen met alle Amsterdamse corporaties vragen we daarom de onafhankelijke keuringsinstantie KIWA om dit uit te zoeken. Het gewenste resultaat is dat er een richtlijn per situatie komt voor het meten van looddeeltjes in kraanwater.  

 
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden