24-1-2020  |  Nieuwsbericht

Medewerking alle buren belangrijk

De situatie in de Tuindorpen is uniek. Verschillende buren delen vaak dezelfde waterleiding. Dat betekent ook dat medewerking van alle buren die op dezelfde toevoerleiding zijn aangesloten nodig is om de toevoerleiding te kunnen vervangen. Zo zorgen we er samen voor dat we door kunnen met het werken aan oplossingen.

 

Uit onderzoek van de afgelopen maanden blijkt dat er een kans is dat uw kraanwater nog door een loden toevoerleiding stroomt. De gratis watertest van Normec Biobeheer kan dat bevestigen. We werken aan oplossingen om ervoor te zorgen dat er in het kraanwater géén looddeeltjes meer zitten door alle loden toevoerleidingen te verwijderen. Dat gaat het snelste als alle buren meewerken.

We zijn de afgelopen week begonnen met de werkvoorbereidingen voor het vervangen van loden toevoerleidingen in een aantal proefblokken in de Tuindorpen. Tijdens een huisbezoek van ongeveer 2 uur onderzoeken we hoe de situatie in de woning is, maken we foto’s en leggen aan bewoners uit wat we willen gaan doen.

Loden toevoerleidingen liggen onder de vloer. Je ziet ze niet en komt er moeilijk bij. Het vervangen van deze leidingen willen we met zo min mogelijk overlast voor de bewoners doen. We onderzoeken daarom verschillende mogelijkheden en gaan die uittesten.

De situatie in de Tuindorpen is uniek. Verschillende buren delen vaak dezelfde waterleiding. Dat betekent ook dat medewerking van alle buren die op dezelfde toevoerleiding zijn aangesloten nodig is om de toevoerleiding te kunnen vervangen.

We hebben gemerkt dat niet iedereen, om welke reden dan ook, bereid is om mee te werken. Helaas betekent dat ook dat we dan niet aan de slag kunnen bij de buren. Dat vinden we spijtig. Omdat we de vaart erin willen houden, gaan we in dat geval door naar een woningblok waar alle bewoners wel meewerken. En tegelijkertijd doen we dan natuurlijk ons uiterste best om iedereen mee te krijgen. We houden u op de hoogte!

 
Chris Pettersson, regiomanager
Chris Pettersson, regiomanager
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden