6-3-2020  |  Nieuwsbericht

Extra tappunten voor kraanwater

Het vervangen van alle loden waterleidingen in de Tuindorpen in Amsterdam-Noord is een klus die naar verwachting 2 tot 3 jaar duurt. Als het sneller kan doen we dat. Als tijdelijke tussenoplossing hebben we afgelopen weken extra tappunten voor kraanwater in Buiksloot gemaakt.

 

Bewoners uit de buurt kunnen bij deze buitenkranen terecht voor kraanwater. De waterleiding is direct aangesloten op de leidingen van Waternet. Uit reacties blijkt dat bewoners de extra tappunten waarderen en gebruiken. Het aantal wordt daarom uitgebreid. Half maart wordt ook op Texelweg 105 een extra, tijdelijke buitenkraan gemaakt.

 
 

Drinkwater in de buurt

De eerste twee watertappunten bevinden zich aan de Voornestraat 49 en de Waddendijk 23. Bewoners kunnen zo dichter bij huis kraanwater halen. We beseffen goed dat dit niet ideaal is, daarom is dit ook een tussenoplossing. De watertappunten zijn rechtstreeks aangesloten op de waterleiding van Waternet. Het water uit deze buitenkraantjes stroomt dus niet door een loden waterleiding. U kunt het water met een gerust hart gebruiken om te drinken en om mee te koken. We hopen zo het tijdelijke ongemak voor huurders te verminderen. Zodra er nieuwe tappunten bijkomen informeren we omwonden.

De adressen van alle extra tappunten vindt u ook op onze website. (helemaal onderaan de pagina). Deze extra tappunten van Ymere herkent u aan een opvallend paarse poster met de tekst DRINKWATER en het logo van Ymere.