6-3-2020  |  Nieuwsbericht

Test met loodfilters in Buiksloot

Ymere is hard bezig met het testen van tijdelijke en permanente oplossingen voor de moeilijk te bereiken loden waterleidingen in haar woningen.

 

Tijdens de inloopbijeenkomsten en uit meerdere gesprekken met bewoners kwam naar voren of de installatie van waterfilters een tijdelijke en praktische oplossing zijn. De meningen van experts over waterfilters voor lood zijn verdeeld. Werken ze nu wel of niet?

Als ze wel werken, zou dat een goede tussenoplossing zijn. Daarom laten we dat nu onderzoeken. Dat doen we in een leegstaande woning in de Walcherenstraat in Tuindorp Buiksloot waar het kraanwater nog door een loden waterleiding stroomt. In deze woning hebben we daarom een testopstelling gemaakt met een speciaal loodfilter. Er zit een kraan voor en na het loodfilter. Wij onderzoeken hoe goed en hoe lang het filter zijn werk doet en ook welke invloed het filter heeft op de waterkwaliteit.

We verwachten nog enige weken nodig te hebben voor we meer kunnen zeggen over de werking van dit filter. We houden u op de hoogte.