Remco Pols (Ymere) en Frits Lely (Van Wijnen) feliciteren de eerste huurders met hun nieuwe woning in het Tudorpark.
 

Ymere levert nieuwe eengezinswoningen in Tudorpark-Hoofddorp op

Deze week kregen de eerste bewoners van de gloednieuwe eengezinswoningen van Ymere in het Tudorpark in Hoofddorp hun sleutel. “We hebben lang gezocht”, vertelde een nieuwe huurster. “Eindelijk hebben we een ruime woning voor ons gezin en ik vind het ook fijn dat alles zo nieuw is.“

 

Ymere levert de komende maanden 65 betaalbare huurwoningen op in het Tudorpark, gebouwd in de  karakteristieke Engelse stijl. De ruime eengezinswoningen van bijna 100 m2 hebben 4 kamers en worden daarom toegewezen aan grotere huishoudens van 3 personen of meer. Remco Pols, regiomanager van Ymere: “Ik ben blij dat de nieuwbouw van Ymere nu goed op gang komt. Zo kunnen we meer gezinnen en andere huishoudens aan een betaalbare huurwoning helpen. Dat is hard nodig, want de woningnood in Haarlemmermeer is enorm.”

Duurzame woningen

De nieuwe woningen zijn gasloos en krijgen energie via een zuinige warmtepomp. De warmte komt van 120 meter diep uit de grond en via vloerverwarming in de woning. Daarnaast liggen op de bergingen zonnepanelen en zijn de huizen aan alle kanten goed geïsoleerd. Frits Lely, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Haarlemmermeer: “Trots zijn we op de duurzame woningen die we hier met Ymere hebben gerealiseerd. Door toepassing van betoncasco konden we snel bouwen met een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Het zijn woningen die klaar zijn voor de toekomst!”

Start bouw appartementen

Binnenkort begint Ymere ook met de bouw van 37 betaalbare huurappartementen in deze wijk. Met een woonoppervlak tussen de 55 en 70 m2, twee of drie kamers en een balkon, zijn deze appartementen straks geschikt voor alleenstaanden, stellen of kleine gezinnen. Remco Pols: “We zien dat ouderen, waarvan de kinderen het huis uit zijn, soms kleiner willen wonen en graag een gelijkvloers appartement willen. Het aanbod van betaalbare appartementen in Haarlemmermeer is echter gering. Ook jongeren die op zichzelf gaan wonen, geven vaak de voorkeur aan een appartement.”.

Sociale huurwoningen 

De Ymere-woningen in het Tudorpark zijn allemaal sociale huurwoningen. Dat betekent dat ze zijn bedoeld voor mensen met een bescheiden inkomen. Om in aanmerking te komen moet je ingeschreven staan bij Woningnet: www.woningnet.nl.

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief