Huurbevriezing aanvragen?
 

Kan ik in 2020 huurbevriezing aanvragen?

De Woonbond en Aedes hebben vorig jaar nieuwe afspraken gemaakt over huurbevriezing en huurverlaging. In overleg met onze huurdersorganisatie SHY (Samenwerkende Huurdersorganisaties Ymere) hebben wij andere afspraken gemaakt over huurbevriezing. Dat mag volgens het Sociaal Huurakkoord. Dat betekent dat onze regels om huurbevriezing te krijgen anders zijn dan de regels die in het Sociaal Huurakkoord staan.

 

Bestaande regeling van Ymere

Ymere heeft een regeling die al een aantal jaren bestaat. Met deze regeling krijgt een groep huurders ieder jaar huurbevriezing en tegelijk ook huurverlaging. Als u in aanmerking komt voor deze regeling van Ymere dan krijgt u automatisch bericht van uw gemeente. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. U komt in aanmerking als u meerdere jaren achter elkaar een inkomen heeft op bijstandsniveau en een huur boven een bepaalde huurgrens. De huurgrenzen voor 2020 zijn: €619,01 voor één- of tweepersoonshuishoudens en € 663,40 voor driepersoonshuishoudens of meer. De genoemde bedragen gaan over de netto huur ( de huur zonder de servicekosten).

Extra regeling in 2020: huurbevriezing voor gezinnen

Om in aanmerking te komen voor huurbevriezing moet uw netto huur per 1 juli 2020 hoger zijn dan € 663,40 als er drie of meer personen bij de gemeente staan ingeschreven op uw adres. En u ontving in 2018 huurtoeslag. Als u in aanmerking komt dan nemen wij contact met u op.

Wij sturen u eerst een huurverhogingsbrief. Deze ontvangt u vóór 1 mei. In deze brief staat wat uw netto huur is per 1 juli 2020. Is uw netto huur hoger dan € 663,40? Alleen dan sturen wij u vóór eind april informatie over de voorwaarden en hoe u huurbevriezing kunt aanvragen.  Anders niet.

Verzoek om huurverlaging kan hele jaar

Huurders die een sociaal huurcontract hebben kunnen het hele jaar door een verzoek tot huurverlaging doen. Krijgt u bijvoorbeeld geen huurtoeslag omdat uw rekenhuur te hoog is? Dan kunnen wij de huur verlagen zodat u alsnog huurtoeslag kunt aanvragen. Er zijn ook andere redenen om huurverlaging te krijgen. U leest daar meer over op de pagina Huurverlaging.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief