Huurverhoging 2020
 

Huurverhoging 2020

De coronacrisis houdt ons allemaal in zijn greep en zorgt voor veel onzekerheid. De maatregelen van de overheid zijn nodig om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We blijven binnen als het kan en houden afstand.

 
 

Dat al die maatregelen nodig zijn daar twijfelt niemand aan. Gezondheid staat voorop. Maar al die maatregelen hebben ook grote invloed op het sociale leven en de economie in Nederland. Veel mensen maken zich zorgen over hun persoonlijke situatie. Dat begrijpen we als Ymere.

Ieder jaar rond deze tijd informeren we u over de huuraanpassing op 1 juli. Ook dit jaar laten we dit doorgaan, ondanks de situatie van dit moment. We realiseren ons dat dit geen fijne boodschap is in deze tijd. Waarom nu in deze periode vol onzekerheid de huurprijs verhogen? Dat leggen we graag uit.

Ymere is een maatschappelijk bedrijf. Iedere euro die we verdienen, investeren we weer zoveel mogelijk in betaalbare en goede sociale huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Als we de huurprijs voor sommige huurders niet zouden verhogen dan heeft dat gevolgen voor de nodige renovaties, onderhoud en het isoleren en verduurzamen van woningen. Ook zijn de inkomsten nodig voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen, die zo hard nodig zijn in onze regio.

Want onze werkzaamheden gaan door, ook in tijden van corona. We hebben wat aanpassingen moeten doen maar al onze monteurs blijven zoveel mogelijk doorgaan met het uitvoeren van reparaties en andere werkzaamheden in de woningen. Ook blijven we nieuwe woningen verhuren: dit doen we zoveel mogelijk digitaal. Ook voor onze renovatie- en nieuwbouwprojecten geldt: deze gaan zoveel mogelijk door.

Net zoals de vorige jaren verhogen we de huur in verreweg de meeste gevallen niet tot wat maximaal wettelijk mag. Wij kijken hierin vooral naar de hoogte van uw huurprijs. Hoe hoger uw huurprijs, hoe lager de huurverhoging.

Tot slot merken we dat vooral ondernemers en (kleine) zzp’ers die een bedrijfsruimte of woning van ons huren hun omzet zien wegvallen door de coronacrisis. Anderen zijn bang hun baan te verliezen. Dat leidt tot veel zorgen. Wij begrijpen dat als geen ander. En daarom hebben we regelingen om huurders te helpen die door de coronacrisis tijdelijk de huur niet (volledig) kunnen betalen. Speelt dit bij u? Neem dan contact met ons op. De overheid heeft ook een pakket aan maatregelen om ondernemers en (kleine) zzp’ers die door de coronacrisis veel inkomen moeten missen, financieel te ondersteunen. Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid

 

Meer informatie: 

Alle huurders van een sociale huurwoning ontvangen vóór 1 mei een brief. Hierin kunt u lezen wat uw nieuwe huurprijs wordt. Deze nieuwe huurprijs gaat in vanaf 1 juli 2020.

Huurt u een vrijesectorwoning, bedrijfsruimte, parkeerplaats of berging?
Dan krijgt u vóór 7 juni een brief met de nieuwe huurprijs. Deze nieuwe huurprijs gaat in vanaf 1 juli 2020.

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief