21-4-2020  |  Nieuwsbericht

Veilig drinkwater tot aan de voordeur

Eerder lieten we u al weten dat het vervangen van de loden waterleidingen vertraagd is door het coronavirus. Toch zitten we ook in deze tijd niet stil, en doen we zoveel mogelijk voorbereidend werk.

 

Zo werken we aan tijdelijke oplossingen om bij woningen waar loden waterleidingen moeten worden vervangen, de bewoners toch tijdens de coronacrisis toegang te geven tot kraanwater bij hun woning, dat niet door loden leidingen stroomt. Zo hopen we het ongemak te beperken, totdat we weer veilig bij huurders naar binnen kunnen.

Tijdelijke eigen buitenkraan

Als deze nieuwe buitenleidingen voor de woningen liggen, dan kunnen huurders op de begane grond  tijdelijk een eigen buitenkraantje krijgen Mocht dit bij uw woning mogelijk zijn, dan neemt Ymere zelf contact met u op. Omdat dit kraantje met een nieuwe leiding is aangesloten op de hoofdleiding van Waternet, loopt het water niet meer door loden leidingen. Zo kunnen bewoners bij hun eigen voordeur schoon kraanwater tappen. Met deze voorbereidingen kunnen we na de coronacrisis het werk weer snel volgens planning oppakken. De leiding die voor het buitenkraantje is gelegd, kan dan tot in de woning worden doorgetrokken.

We werken ook aan andere tijdelijke oplossingen

Naast de tappunten bij woningen doen we nog meer. Bijvoorbeeld het uitbreiden van watertappunten voor algemeen gebruik. Zodra de nieuwe locaties bekend zijn, informeren wij u. Ook testen we loodfilters, om te onderzoeken of die kunnen gebruiken als tussenoplossing. Een loodfilter heeft als doel om looddeeltjes uit drinkwater te filteren. Zodra hier meer over bekend is, hoort u dit van ons. Een overzicht van de openbare tappunten van Ymere in Tuindorp-Buiksloot vindt u onderaan deze pagina.

Voor meer informatie over loden waterleidingen kunt u kijken op https://www.ymere.nl/waterleidingen.

 
Buitenkraan Amsterdam Noord
 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden