Reimerswaal, Amsterdam
 

Start verduurzaming woningen Reimerswaalbuurt

Begin juni start de renovatie van 270 woningen in de Reimerswaalbuurt in Amsterdam Nieuw-West. De woningen worden energiezuinig, gasloos en comfortabeler voor de huurder. Met de nodige voorzorgsmaatregelen kunnen de werkzaamheden, ondanks de coronacrisis, toch van start gaan.

 

De portieketagewoningen in de Reimerswaalbuurt zijn in de jaren ‘60 gebouwd en voldoen niet meer aan de woonwensen van deze tijd. De woningen zijn vochtig en tochtig en niet energiezuinig. Ymere gaat de woningen daarom renoveren.

Regiomanager Marjolein Cazemier: “De 60 jaar oude woningen zijn echt toe aan een opknapbeurt. Samen met de bewoners hebben we een plan gemaakt om de woningen te verbeteren. De woningen worden beter geïsoleerd en de gasgestookte cv-ketel maakt plaats voor duurzame opgewekte warmte van het stadswarmtenet. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van onze huurders. Op den duur zullen de energielasten van de huurders verminderen.”

Keuzemogelijkheden

Naast duurzamer worden de woningen ook comfortabeler. De bewoners krijgen een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Cazemier: “We vinden het belangrijk dat onze huurders hierbij keuzemogelijkheden hebben. Zoveel mensen, zoveel wensen. Bewoners kunnen daarom in de bouwkeet, op gepaste afstand, de verschillende keukenfrontjes, aanrechtbladen en tegels bekijken en bij de aannemer hun voorkeur aangeven. Bewoners die dit niet in de bouwkeet willen doen, kunnen hun voorkeur aangeven in de renovatie-app die speciaal voor dit project is gemaakt.”

Renoveren tijdens coronacrisis

Ondanks de coronacrisis kunnen de renovatiewerkzaamheden toch doorgaan. Zowel Ymere als aannemer Dura Vermeer volgen hierbij strikt de richtlijnen van de RIVM en de overheid. De aannemer neemt de nodige voorzorgsmaatregelen op de bouwplaats en in de bouwkeet. De logeerwoningen waar de huurders tijdens de renovatie gebruik van kunnen maken, worden extra goed schoongemaakt en gedesinfecteerd

Oude en nieuwe bewoners

Begin juni starten we met de werkzaamheden in drie portieken aan de Ookmeerweg. Het eerste gerenoveerde portiek verwachten we voor de bouwvak op te leveren. De hele renovatie is volgens planning medio 2021 afgerond. Cazemier: “Als de renovatie volgend jaar helemaal is afgerond dan staan de woningen in de Reimerswaalbuurt er weer prachtig bij. Een deel van de huidige bewoners zal dan teruggekeerd zijn in  hun nieuwe gerenoveerde woning. En in de overige woningen verwelkomen we nieuwe huurders die vaak jarenlang op een sociale huurwoning hebben moeten wachten.”

Medio volgend jaar is Ymere helemaal klaar met de vernieuwing van de Reimerswaalbuurt. Eerder renoveerden we ook de woningen in de metselwerkblokken. In totaal hebben we dan 486 sociale huurwoningen weer toekomstbestendig gemaakt.

Renovatie Reimerswaal - Amsterdam

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief