15-5-2020  |  Nieuwsbericht

Oppakken werkzaamheden in Amsterdam-Noord

Op dit moment kunnen we de loden waterleidingen die in de woningen liggen niet vervangen. Daarom bereiden we zoveel mogelijk werkzaamheden voor en zijn we bezig met tijdelijke oplossingen. We leggen waterleidingen langs woningen, en plaatsen na overleg met bewoners een buitenkraan. Omdat de maatregelen van de overheid op 11 mei iets zijn versoepeld kunnen we meer werkzaamheden gaan oppakken. Vanaf eind mei gaan we weer langs bij bewoners.

 

Huisbezoeken weer van start

Op 11 mei zijn de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, versoepeld. Dat betekent dat we meer werkzaamheden kunnen gaan oppakken. Eind mei gaan we verder met de warme opnames in Amsterdam-Noord. Bij zo’n warme opname, ook wel huisbezoek genoemd, komen we bij u langs om de werkzaamheden in uw woning te bespreken en voor te bereiden. Natuurlijk houden we ons hierbij aan de coronamaatregelen. Wij houden 1,5 meter afstand en we vragen u dat ook te doen. Wij nemen van tevoren telefonisch contact met u op. En komen alleen langs als u het wilt.

Buitenkranen naast de voordeur van u en uw buren

We zijn in sommige straten in de tuindorpen al met voorbereidend werk bezig. Langs uw woning graven wij een kleine geul in de stoep of in uw voortuin. Daar leggen we dan een waterleiding in. Aan deze leiding kunnen we een buitenkraan naast uw voordeur bevestigen. Zo heeft u veilig drinkwater bij uw woning. Wij nemen contact met u op als dit mogelijk is bij uw woning. Als u een voortuin heeft, dan leggen we de leiding in uw voortuin, langs de gevel. Dit kan dit alleen als uw buren ook meewerken. Als er tegels in uw voortuin liggen, dan halen we deze voorzichtig weg. Nadat we de tijdelijke waterleiding hebben gelegd, plaatsen we de tegels tijdelijk terug. Als we de nieuwe waterleiding binnenshuis gaan aansluiten moeten we de tegels namelijk ook weer weghalen. Na het afronden van die werkzaamheden, leggen we de tegels netjes terug.

Meer algemene watertappunten

Er komen meer watertappunten voor algemeen gebruik in Tuindorp Nieuwendam en Buiksloot. In Buiksloot komt er een nieuw watertappunt bij het Hoekschewaardplein. In Nieuwendam komen er drie nieuwe watertappunten: aan de Watergangseweg, de Oosthuizenstraat, en de Ilpendammerstraat. De tappunten worden geplaatst door Waternet en blijven tenminste drie jaar beschikbaar. Het is nog niet bekend wanneer de tappunten precies geplaatst worden. Zodra ze beschikbaar zijn, informeren we u.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden