25-6-2020  |  Nieuwsbericht

Tijdelijke buitenkraantjes geplaatst

Ymere is bijna klaar met het aanleggen van ongeveer 120 tijdelijke buitenkraantjes aan de gevels van woningen in de Tuindorpen. We doen dit als tijdelijke oplossing bij bewoners waar het vervangen van de loden toevoerleidingen naar verwachting langer gaat duren, omdat we in het voorjaar door de coronamaatregelen niet binnenshuis konden werken.

 

In samenwerking met Waternet zijn er bij 21 huizenblokken in Tuindorp Nieuwendam en bij één blok in Tuindorp Buiksloot, in totaal ongeveer 120 buitenkraantjes aan de gevels gemaakt. Deze tijdelijke buitenkraantjes zijn direct aangesloten op de leidingen van Waternet. Met deze buitenkraantjes kunnen bewoners uit een eigen kraantje naast hun voordeur water tappen dat niet door een loden waterleiding stroomt.

We maken ook wat technische aanpassingen aan de leidingen voor de buitenkraantjes. Zo worden een paar tijdelijke leidingen los gemaakt van de vaste waterleiding. Hierdoor kan de waterdruk niet te laag worden, omdat de leidingen dan door minder woningen en buitenkraantjes worden gedeeld.

Tijdelijke buitenkranen
 

Tip voor het gebruik buitenkraantjes

Omdat het laatste stukje van de tijdelijke waterleiding boven de grond is, kan de leiding door de zon opwarmen. Hierdoor kan het water uit het buitenkraantje wat warmer aanvoelen. Als u de kraan een paar tellen laat doorstromen, wordt het water weer koud. Dit komt omdat de waterleiding 30 tot 40 centimeter onder de grond ligt. Zo blijft het water koud, ook in de zomer.

De warmwaterkraan in uw woning moet u soms ook wat langer laten doorspoelen. Omdat er meerdere kranen zijn aangesloten op de waterleiding, kan het wat langer duren voordat het water uit de kraan warm is. Als u de kraan even open laat staan, is het water weer warm zoals u gewend bent.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden