28-7-2020  |  Nieuwsbericht

De proefblokken in Amsterdam-Noord zijn succesvol afgerond

In twee proefblokken in Tuindorp Nieuwendam en één in Tuindorp Buiksloot hebben we het vervangen van de loden (toevoer)leidingen getest. Deze testfase is nu afgerond, en de loden leidingen zijn succesvol vervangen. Ook is bij elke woning een eigen invoer en watermeter gemaakt.

 

Samenwerking met Waternet en Gemeente Amsterdam

Waternet heeft bij de woningen waar Ymere de loden (toevoer)leiding heeft vervangen, een eigen invoer aangelegd. En de Gemeente Amsterdam heeft de bestrating weer netjes terug gelegd. Het project ging goed. Bij de 33 woningen stroomt het kraanwater niet meer door loden waterleidingen.

Nuttige kennis opgedaan bij de proefblokken

We hebben bij het onderzoeken, verwijderen, en vervangen van de leidingen in deze proefblokken veel kennis op gedaan over het opsporen en vervangen van loden waterleidingen. We weten bijvoorbeeld meer over hoe moeilijk of makkelijk leidingen onder verschillende vloeren te vervangen zijn. En hoe lang onze medewerkers hier over doen. Ook weten we nu hoe de samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Waternet en Ymere zo goed mogelijk gaat. We gebruiken deze kennis om een realistische planning te maken voor het vervangen van de loden waterleidingen in de rest van onze woningen. En om het uitvoeren van de werkzaamheden succesvol te laten verlopen.

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden