3-9-2020  |  Nieuwsbericht

In sommige woningen toch geen lood

We doen bij veel woningen onderzoek naar lood. Bij sommige woningen weten we zeker dat er nog lood zit. Bijvoorbeeld als er nog een loden toevoerleiding loopt, zoals in sommige straten in de Tuindorpen. Bij andere woningen weten we dat niet zeker. Daar gaan we kijken. In deze woningen vinden we niet altijd lood, maar vaak ook waterleidingen van koper of kunststof.

 

Zelfs bij wijken waar we weten dat er bij veel woningen het kraanwater nog door loden waterleidingen stroomt, zitten ook woningblokken tussen waar dat niet zo is. Ook komen we er soms achter dat het lood al eerder is verwijderd. Dat is natuurlijk goed nieuws!

We hebben nu in totaal een paar duizend woningen in heel Amsterdam en Haarlem onderzocht. We zijn begonnen met de woningen waar de grootste kans is dat er nog lood ligt. Daar komen we niet vaak lood tegen: in totaal is bij maar 10% van de woningen die we hebben onderzocht ook echt lood gevonden. In de Tuindorpen ligt dat gemiddelde hoger. Maar daarom zijn we ook al aan de slag gegaan om de leidingen in Amsterdam-Noord te vervangen.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden