16-10-2020  |  Nieuwsbericht

Loodfilters geen tijdelijke oplossing

We hebben u in vorige nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over ons onderzoek naar loodfilters. Na het onderzoeken van verschillende leveranciers, en het zelf uitproberen van de filters, stoppen we met dit onderzoek. We gaan geen loodfilters gebruiken.

 

Geen goede loodfilters beschikbaar

De bedrijven die de loodfilters leveren, kunnen niet aantonen dat de loodfilters werken. Daarom hebben wij zelf filters getest om te kijken of het lood uit het kraanwater werd gefilterd. Uit dit onderzoek blijkt dat de filters niet altijd werken. Soms werd er (een deel van) het lood uit het kraanwater gefilterd. Maar bij andere testen leek dit niet het geval.

Omdat er geen loodfilter beschikbaar is dat is goedgekeurd door het keuringsinstituut KIWA, en wij zelf ook geen duidelijke resultaten hebben behaald, stoppen we met het onderzoeken van loodfilters.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden