16-10-2020  |  Nieuwsbericht

Nieuwe methode bij woningen in Tuindorp Nieuwendam

Tijdens de lood-werkzaamheden in Tuindorp Nieuwendam liepen we tegen een meevaller aan. Het is in veel gevallen in Tuindorp Nieuwendam mogelijk om de loden waterleidingen te vervangen zonder een luik in de vloer te maken. Onder een deel van de woningen is een kleine ruimte, tussen de fundering en de zandbodem.

 

In die ruimte kunnen we de nieuwe waterleiding aanleggen, door vanaf buiten een buis onder de woning door te trekken. De waterleiding loopt dan onder de woning, onder de fundering, direct naar de meter- of trappenkast. 

Nieuwe meetmethode bij woningen in Tuindorp Nieuwendam
Nieuwe meetmethode bij woningen in Tuindorp Nieuwendam


Het voordeel van het leggen van de leidingen onder de woning, is dat we in de woning minder werkzaamheden hoeven uit te voeren. Dit zorgt voor minder overlast voor de bewoners. In andere gevallen moeten we namelijk een luik in de vloer maken, zodat we onder de vloer de aansluiting van de waterleiding kunnen maken. Omdat we nu de leiding onder de fundering kunnen leggen zijn er minder werkzaamheden nodig en kunnen we sneller werken. In andere delen van Amsterdam-Noord hebben we dit voordeel niet. Daar maken we wel het luik in de vloer voor de aansluiting op het waterleidingnet.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden