16-10-2020  |  Nieuwsbericht

Update loodwerkzaamheden Amsterdam-Noord

Het vervangen van de loden water en toevoerleidingen in Amsterdam-Noord gaat goed. We hebben het lood vervangen bij 130 woningen. En de werkzaamheden gaan sneller dan gedacht. Daarnaast kunnen we een paar woningblokken overslaan, omdat er geen loden leidingen liggen.

 

Vervangen van leidingen in Tuindorpen Buiksloot en Nieuwendam en de Gentiaanbuurt

Op het moment zijn we druk bezig met het vervangen van de loden (toevoer)leidingen in Amsterdam-Noord. De loden toevoerleidingen zijn nu bij 130 woningen vervangen. En we gaan in hoog tempo door met werkzaamheden bij gemiddeld 15 tot 20 woningen per week. Omdat het vervangen zo voorspoedig gaat, schroeven we het tempo op. We verwachten vanaf november bij 20 tot 25 woningen per week de loden (toevoer)leiding te kunnen vervangen. We werken samen met 3 co-makers: Etro Vastgoed BV en Coen Hagendoorn werken in Tuindorp Nieuwendam, en KBK Bouwgroep werkt in Tuindorp Buiksloot en de Gentiaanbuurt.


Samenwerking Waternet en Gemeente Amsterdam

De samenwerking met Waternet gaat goed. Nadat de co-makers van Ymere de loden toevoerleiding hebben vervangen, sluit Waternet de woningen aan op de gemeentelijke waterleiding. Waternet heeft hiervoor een speciaal team opgezet. We hebben ook goed contact met de Gemeente Amsterdam. De Gemeente is op het moment namelijk ook bezig met werkzaamheden in Amsterdam-Noord, specifiek in Tuindorp Buiksloot. Dit project duurt tot november. We hebben samen een planning afgesproken, zodat onze werkzaamheden niet door elkaar lopen.

Niet altijd lood

Na ons archiefonderzoek hebben we een selectie gemaakt van de woningen die we willen inspecteren, omdat we niet zeker weten of er nog loden water- of toevoerleidingen liggen. We hebben al veel woningen geïnspecteerd in Amsterdam-Noord. Tijdens deze inspecties komen we ook woningen tegen waar het lood al is verwijderd, of nooit heeft gelegen. Zo kunnen we soms een huizenblok in zijn geheel in een keer loodvrij verklaren. Voor de woningen waar we wel loden leidingen vinden, liggen nu verschillende plannen klaar om het lood te vervangen.

 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden