STAP IN! helpt energie besparen in Hoofddorp
 

STAP IN! helpt bewoners met energie besparen.

Komend jaar helpt STAP IN! bewoners van Graan voor Visch, Linquenda, Pax en Bornholm (Hoofddorp) om energie te besparen. Want een lagere energierekening betekent meer geld besparen. En bovendien het is goed voor het klimaat. Van STAP IN! krijgen bewoners tips hoe energie bespaard kan worden. Ook kunnen ze de gratis SlimWonen App downloaden. De SlimWonen App maakt energie besparen leuker, makkelijker en slimmer

 

Het komende jaar gaat STAP IN! in genoemde wijken aan de slag om wijkbewoners te helpen met besparen op de energierekening. Onderdeel hiervan is het gratis aanbieden van de SlimWonen App. Dankzij een koppeling met de slimme meter laat de SlimWonen App zien hoeveel euro de gebruiker per dag uitgeeft aan energie, en of dat veel is in vergelijking met anderen. De App biedt tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen. Ook geeft de App informatie over besparen door over te stappen naar een andere leverancier, isolatie en zonnepanelen en slim vervangen van huishoudelijke apparaten. Daarnaast biedt de SlimWonen App verschillende uitdagingen om op een andere manier bezig te zijn met energie. Met de SlimWonen App kunnen wijkbewoners op een leuke, slimme en makkelijke manier energie besparen. Dat is goed voor de eigen portemonnee, en nog duurzaam ook.

Om gebruik te maken van de App is een activatiecode nodig. Alle bewoners van genoemde wijken ontvingen een brief met hun persoonlijke activatiecode en meer informatie over STAP IN!. In de App Store (iOS) of Google Play Store is de App gratis te downloaden en met de activatiecode kan men eenvoudig een account aanmaken. De SlimWonen App is onafhankelijk (dus niet gekoppeld aan een energieleverancier). De App voldoet aan de privacywetgeving en gaat zorgvuldig om met gegevens.

Het komende jaar biedt STAP IN! wijkbewoners meerdere manieren om te besparen. Van nieuwsbrieven met bespaartips tot buurtcontactpersonen die de wijken in gaan. Van energiebesparende gadgets tot inkoopacties. STAP IN! zoekt daarnaast de samenwerking op met woningcorporaties, lokale partijen en de gemeente om energie besparen makkelijker en leuker te maken voor bewoners.

Dit is STAP IN!
STAP IN! is een project van de European Climate Foundation voor huurders en eigenaren van koopwoningen, gefinancierd door de Postcodeloterij en wordt uitgevoerd door Twinstone.

De gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Ymere ondersteunen STAP IN! van harte , want energie besparen is de eerste stap op weg naar een energieneutrale, aardgasvrije stad in 2045.

De wijken Graan voor Visch, Linquenda, Pax en Bornholm zijn gekozen, omdat hier kansen liggen voor verduurzaming van gebouwen van woningcorporaties en oudere particuliere woningen. Van de ervaringen in het project willen de partners leren wat wel en niet werkt om bewoners te inspireren en motiveren om aan de slag te gaan met energie besparen en verduurzaming van woningen.

Meer weten? Kijk op de website https://stap-in.nu/ voor meer informatie en het activiteitenprogramma. Vragen? Neem dan contact op met info@stap-in.com.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief