De Jakoba
 

Bouw 135 sociale huurwoningen Overhoeks Amsterdam Noord

De palen zijn de grond in en de koppen zijn gesneld. Er wordt hard gewerkt op de bouwlocatie waar De Jakoba komt. In dit duurzame gebouw komen 135 sociale huurwoningen, 2 bedrijfsruimten en een ruimte voor de wijkbeheerder.

In ‘De Jakoba’ komen voornamelijk studio’s

Eerder dit jaar verhuisden de bewoners naar ‘De Berend’. In dit gebouw kwamen 133 sociale huurwoningen. Net als in De Berend, komen in De Jakoba vooral studio’s. Sommige woningen worden wat ruimer met 1 of 2 slaapkamers. Daarnaast komen er ook enkele appartementen voor 2- en 3-persoonshuishoudens. De gemiddelde oppervlakte van de woningen in De Jakoba is 46m2.

De Jakoba met 135 sociale huurwoningen

Wat vinden de eerste bewoners van ‘De Berend’?

Bij het ontwerp hebben we goed geluisterd naar wat de bewoners van ‘De Berend’ vonden. Ze zijn blij met hun studio. Toch zijn er wat aandachtspunten die we meenemen in het nieuwe ontwerp. Zo gaan we de indeling nog praktischer maken, zodat er meer ruimte komt voor het plaatsen van meubelen en keukenapparatuur. De gemeenschappelijke binnentuin wordt enorm gewaardeerd en die komt er ook in ‘De Jakoba’. 

 

Verwachte realisatie in voorjaar 2022 dankzij samenwerking

Doordat we intensief samenwerken met onze partners, kunnen we dit gebouw betaalbaar realiseren. Iedere dag komen we weer dichterbij de realisatie van dit bijzondere nieuwbouwproject zodat we in het voorjaar van 2022 de nieuwe bewoners van De Jakoba kunnen verwelkomen.

WoningNet

Als de verhuur start dan plaatsen we een advertentie op WoningNet. U dient dan ingeschreven staan ​​op WoningNet en in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. We verwachten dat medio 2021 wordt gestart met de verhuur van de woningen.

Hier leest u meer over het project

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief