Eenmalige huurverlaging voor veel huurders
 

Eenmalige huurverlaging 2021: goed nieuws voor veel huurders

Huurders met een sociaal huurcontract en een laag inkomen kunnen in 2021 eenmalig een huurverlaging krijgen. Dit heeft de regering in september bekend gemaakt op Prinsjesdag. We leggen graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt. Het belangrijkste: als u voldoet aan de voorwaarden, krijgt u de huurverlaging vanzelf. U hoeft daar niets voor te doen.

 
 

Waarom een ​​eenmalige huurverlaging?

De meeste huurders in een sociale huurwoning betalen een huurprijs die verleden bij hun inkomen. Ymere houdt daar bij het toewijzen van woningen al rekening mee. Toch zijn er mensen die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat hun inkomen gedaald is. Daarom kunnen deze huurders in 2021 een eenmalige huurverlaging krijgen. Dat is goed nieuws voor onze huurders en wij zetten ons daar graag voor in.

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u automatisch bericht van ons

Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging in 2021 hangt af van: uw huur, uw inkomen en de samenstelling van uw huishouden. Verderop in dit artikel ziet u in het plaatje wat de precieze voorwaarden zijn. Als u in aanmerking komt, dan krijgt u in maart 2021 automatisch bericht van ons. U hoeft zelf niets te doen. Wij controleren van te voren of u aan alle voorwaarden voldoet. Of u met uw (gemeenschappelijke) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel mensen u in huis woont, wij van de Belastingdienst. Hoeveel huurverlaging u precies krijgt, hangt af van de hoogte van uw netto huurprijs.

Denkt u dat u aan alle voorwaarden voldoet, maar krijgt u in maart geen bericht van ons?

Ontvangt u in maart geen bericht van ons? Dan kan het zo zijn dat uw netto huur toch lager is dan de netto huur die in de voorwaarden staat en / of dat uw gezamenlijk inkomen volgens de Belastingdienst niet voldoet. De Belastingdienst kijkt namelijk naar het gezamenlijke inkomen dat u in 2019 had. Wat nu als uw gezamenlijk inkomen vanaf 2020 is gedaald? Misschien komt u dan toch in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. In dat geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen

De eenmalige huurverlaging 2021 in het kort:

• Als u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging, krijgt dan u van ons in maart 2021 automatisch bericht van ons. U hoeft zelf niets te doen.
• Ontvangt u in maart geen bericht van ons? Dan kan het zo zijn dat uw netto huur toch lager is dan de netto huur die in de voorwaarden staat en/of dat uw gezamenlijk inkomen volgens de Belastingdienst niet voldoet. Is uw gezamenlijke inkomen vanaf 2020 gedaald? In dat geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen

 
Huurverlaging 2021
 

Goed om te weten

• Is uw netto huur lager dan € 633,25? Dan komt u niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging.
• Huurders in de vrije sector komen niet in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. Deze eenmalige huurverlaging geldt alleen voor huurders in een sociale huurwoning. Behalve als huurders op kamers wonen.
• De Belastingdienst geeft niet aan ons door wat uw precieze (gezamenlijk) inkomen is. Wij horen alleen of uw (gezamenlijk) inkomen voldoet aan de voorwaarden en met hoeveel personen u in huis woont.
• We kunnen op dit moment nog niet vertellen wanneer de eenmalige huurverlaging precies ingaat. Huurders krijgen dit te horen op het moment dat zij het voorstel ontvangen voor een huurverlaging.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief