Een terugblik op 2020, en wat brengt 2021 ons?

Het afgelopen jaar stond voor ons in het teken van inspecteren en saneren. In totaal hebben we bij 8.250 woningen onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van achtergebleven stukken loden waterleiding. 6.500 van deze onderzochte woningen staan in Amsterdam-Noord. Niet alle woningen hebben loden waterleidingen. In Amsterdam-Noord vonden we bij 2.545 woningen lood; voornamelijk in de gedeelde toevoerleidingen.

 

Start saneringen Noord 

Iets voor de zomervakantie begonnen we met het saneren van de eerste loden waterleidingen in Amsterdam-Noord. Omdat de werkzaamheden in Amsterdam-Noord nog een paar jaar duren, hebben we zelf 3 watertappunten en in samenwerking met Waternet nog 4 extra watertappunten geplaatst. We werken ondanks de coronamaatregelen op volle sterkte. Op het huidige tempo saneren we 40 woningen per week, waarvan rond de 30 woningen in Noord.

Vooruitblik 2021 

De werkvolgorde voor 2021 per kwartaal vindt u hier. De planning voor 2022 delen we eind dit jaar met u. We kunnen u helaas nog niet precies vertellen wanneer uw woning aan de beurt is. 

Meer over dit onderwerp:

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden